Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τον Μάρτιο οι ανακοινώσεις για την στήριξη των σταφιδοπαραγωγών – Τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΤον Μάρτιο οι ανακοινώσεις για την στήριξη των σταφιδοπαραγωγών - Τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα
spot_img

Η σταφίδα αποτελεί ένα εμβληματικό προϊόν για τη χώρα μας και θα στηριχθεί από το ΥπΑΑΤ με όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και είναι συμβατά με το Ενωσιακό Δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Χαρίτση.

Ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε στον κ. Χαρίτση τη διαβεβαίωση που είχε δώσει προ λίγων ημερών σε συνάντησή του στο υπουργείο με βουλευτές της ΝΔ, ότι οι παραγωγοί δεν πρόκειται να ζημιωθούν και ότι θα στηριχθεί η απώλεια του εισοδήματός τους. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι μόλις λήξει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη συνδεδεμένη ενίσχυση (25η Φεβρουαρίου), εντός του Μαρτίου θα κάνει ανακοινώσεις ώστε με συμβατό τρόπο με το Ενωσιακό Δίκαιο να υπάρξει ουσιαστική  στήριξη των παραγωγών.

……

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Απάντηση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά σε Ερώτηση στη Βουλή

 Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί και θα λάβει τα μέτρα που πρέπει για να κρατήσει όρθιο τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νικ. Καραθανασόπουλου σχετικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε ότι λόγω εξωγενών παραγόντων και ιδιαίτερα λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής. Υπενθύμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση και στην περίοδο της πανδημίας και στην κλιματική κρίση στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των παραγωγών. Με τον ίδιο τρόπο, τόνισε, στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και στην περίπτωση της ενεργειακής κρίσης.

Σε επισήμανση του κ. Καραθανασόπουλου ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά μόνο υποσχέσεις, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι τα 50 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι «θα». Ούτε η μείωση του ΦΠΑ είναι «θα», ούτε οι πέρα από κάθε προηγούμενο αποζημιώσεις που έχει πληρώσει ο ΕΛΓΑ το 2021 είναι «θα».

Τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, θα γίνουν ανακοινώσεις για να εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί. Ανάλογες διευκρινίσεις θα γίνουν και για το 7% για τις ζωοτροφές. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις ώστε ο αγρότης, ως σύγχρονος επιχειρηματίας της υπαίθρου, να έχει και ο ίδιος και η ελληνική οικονομία, το μεγαλύτερο όφελος.

                                                                  ……                                                 

Δέσμευση Γεωργαντά ότι εντός Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα

Εντός του Απριλίου οι εκτιμητές γεωτεχνικοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους στην Αργολίδα, είπε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Πουλά σχετικά με τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα.

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι ήδη από 14 Φεβρουαρίου, υπεγράφη από τον ΕΛΓΑ η πρόσληψη 35 γεωτεχνικών  οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ήδη πιάσει δουλειά κάνοντας εκτιμήσεις.

….

Γ. Γεωργαντάς: Το ΥπΑΑΤ θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που υπέστησαν ζημιά από το σεισμό της 27/9/21 στην Κρήτη, σύμφωνα με το νόμο

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανταποκριθεί κατά το λόγο της αρμοδιότητάς του, στην έκδοση ΚΥΑ που αφορά την κάλυψη ζημιών από το σεισμό της 27/9/21 στην Κρήτη,  σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,  εφόσον υποβληθούν σχετικά αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Ν.4797/21 .

Αυτό τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η ΚΥΑ θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων που θα υποβάλλουν στην Περιφέρεια οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα