ΑρχικήΝέαΑλιείαΑπαγορεύτηκε η αλίευση οστρακοειδών στα Μέγαρα

Απαγορεύτηκε η αλίευση οστρακοειδών στα Μέγαρα

1 λεπτά ανάγνωσης

Απαγόρευση λόγω αδυναμίας δειγματοληψιών.

Το τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση μέχρι νεοτέρας, της αλιείας συγκομιδής, διακίνησης και διάθεσης στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση, των γυαλιστερών που προέρχονται από τη Ζώνη Παραγωγής Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων Λουτρόπυργος –Νεράκι του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, λόγω αδυναμίας διενέργειας των δειγματοληψιών κατά τις τελευταίες 2 (δύο) εβδομάδες με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η παρακολούθηση της παραπάνω Ζώνης Παραγωγής, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία.

- Advertisement -

Η εφαρμογή της απόφασης, ανατέθηκε στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Μεγάρων, στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας και στη Λιμενική Αστυνομία Ελευσίνας.
Στους μη συμμορφούμενους με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης και των μέτρων
που λαμβάνονται κατ΄ εφαρμογή της, επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα
με την κείμενη νομοθεσία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.