ΑρχικήΝέαΑλιείαΝέες απαγορεύσεις για αλιεία οστρακοειδών από το ΥΠΑΑΤ

Νέες απαγορεύσεις για αλιεία οστρακοειδών από το ΥΠΑΑΤ

1 λεπτά ανάγνωσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε νέες ανακοινώσεις για τις περιοχές όπου απαγορεύεται η αλίευση δίθυρων μαλακίων λόγω παρουσίας τοξικών ή και δυνητικά τοξικών μικροφυκών.

Απαγορεύτηκε η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση οστρακοειδών ( μύδια κλπ), που προέρχονται από τις ζώνες παραγωγής δίθυρων μαλακίων Μάζωμα και Σόγωνο, στην Ήπειρο, διότι ο αριθμός κυττάρων ειδών που ενοχοποιούνται για παραγωγή λιπόφιλων και παραλυτικών βιοτοξινών, υπερβαίνει τα όρια λήψης υγειονομικών μέτρων.

- Advertisement -

Επίσης απαγορεύτηκε προληπτικά μέχρι νεωτέρας την αλιεία και συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση, όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη ζώνη των ΚΥΜΙΝΩΝ στη Θεσσαλονίκη, λόγω ανεύρεσης τοξικού φυτοπλαγκού του είδους Dinophysis sp.άνω από τα όρια λήψης μέτρων (Θ17=1.957 κυτ./L).

Να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις έγιναν από την Εργαστηριακή Μονάδα Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών του ΑΠΘ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.