Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλαμίνα: Αίρεται η απαγόρευση αλίευσης δίθυρων μαλακίων

ΑρχικήΝέαΑλιείαΣαλαμίνα: Αίρεται η απαγόρευση αλίευσης δίθυρων μαλακίων
spot_img

Απόφαση της ΠΕ Νήσων.

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και αλιείας της Π.Ε. Νήσων ήρε τα μέτρα απαγόρευσης αλιείας γυαλιστερών (Callista chione) στη Φανερωμένη της Σαλαμίνας.
Στην απόφαση η οποία εστάλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στο λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας και στους Συλλόγους Οστρακοαλιέων, αναφέρεται:

- Advertisement -

Αποφασίζουμε:

  1. την άρση των άμεσων υγειονομικών μέτρων τα οποία είχαν ληφθεί με τη με αριθμό ρωτοκόλλου 1612261/ 29.12.2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων (σχετικό 8) για την προστασία της δημόσιας υγείας,
  1. επιτρέπουμε την αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στο εμπόριο για άμεση ανθρώπινη
    κατανάλωση
    των εξαλιεύσιμων ειδών: κυδώνι (Venus verucosa) και γυαλιστερή (Callista chione) από την Περιοχή Παραγωγής Φανερωμένη (Ζώνη Ι) στη νήσο Σαλαμίνα, λόγω μη ανίχνευσης τοξικών ή/και δυνητικά τοξικών μικροφυκών σε δείγματα θαλασσινού νερού άνω των ορίων λήψης μέτρων και μη ανίχνευσης βιοτοξινών (παραλυτικών), εντός των κανονιστικών ορίων, σε δείγμα σάρκας ζώντων δίθυρων μαλακίων βάσει των αποτελεσμάτων των σχετικών εννέα (09), δέκα (10) και έντεκα (11).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα