ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: Το λιμενικό "τσάκωσε" δύο ερασιτέχνες με 6.000(!) αχινούς στη Μαλεσίνα

Παράνομο ψάρεμα: Το λιμενικό “τσάκωσε” δύο ερασιτέχνες με 6.000(!) αχινούς στη Μαλεσίνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Ενώ το όριο αλίευσης αχινών είναι 20 την ημέρα, δύο ερασιτέχνες ψαράδες εντοπίστηκαν από το λιμενικό με 6.000 τεμάχια αχινών

Νέο περιστατικό παράνομης αλίευσης μεγάλης ποσότητας αχινών ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή «ΛΕΚΟΥΝΑ» της Μαλεσίνας, εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς, ηλικίας 33 και 34 ετών, να έχουν αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση από κοινού από ερασιτεχνικό σκάφος, 6.000 τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των τριάντα (30) τεμαχίων ανά ημέρα, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014.

- Advertisement -

Από τη Λιμενική Αρχή της Λάρυμνας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο στη ίδια περιοχή εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς, ηλικίας 39 και 34 ετών, να έχουν αλιεύσει παράνομα 8.000 αχινούς.

Οι αχινοί θεωρούνται προστατευόμενο είδος και η επιβίωση τους κινδυνεύει τώρα ακόμα περισσότερο λόγω της κλιματικής κρίσης και της ανόδου της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσον αφορά στην αλίευση αχινών, επιτρέπεται μέχρι 20 την ημέρα ανά άτομο και 30 ανά σκάφος, και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 400€ έως 3.000€.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι μη ασφαλούς γάλακτος λίγο πριν διατεθούν στην αγορά

Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε πάνω από δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων που μεταφέρονταν χωρίς ψύξη.