Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομο ψάρεμα: Με 8.000 αχινούς εντοπίστηκαν ερασιτέχνες ψαράδες στη Μαλεσίνα

ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: Με 8.000 αχινούς εντοπίστηκαν ερασιτέχνες ψαράδες στη Μαλεσίνα
spot_img

Αλίευσαν με ελεύθερη κατάδυση τεράστια ποσότητα αχινών – Στα “πράσα” και ψαράς με 135 ολοθούρια.

Τις μεσημβρινές ώρες της περασμένης Κυριακής, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή «ΟΣΜΑΕΣ» του Θεολόγου Μαλεσίνας, εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς, ηλικίας 39 και 34 ετών, να έχουν αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση από κοινού από ερασιτεχνικό σκάφος, οχτώ χιλιάδες (8.000) τεμάχια αχινούς, άνω του επιτρεπόμενου των τριάντα (30) ανά άτομο από ερασιτεχνικό σκάφος. Από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσον αφορά στην αλίευση αχινών, επιτρέπεται μέχρι 20 την ημέρα ανά άτομο και 30 ανά σκάφος, και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 400€ έως 3.000€. Αυτό γιατί θεωρούνται προστατευόμενο είδος και η επιβίωση τους κινδυνεύει τώρα ακόμα περισσότερο λόγω της κλιματικής κρίσης και της ανόδου της θερμοκρασίας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με μελέτη η γονιμοποίησή τους που ήταν και εξακολουθεί να είναι θέμα τύχης, αφού το θηλυκό απελευθερώνει ένα ωάριο στο νερό το οποίο πρέπει να συναντήσει κάποια στιγμή ένα σπερματοζωάριο από το αρσενικό, το οποίο επηρεάζεται όσο το θαλασσινό νερό γίνεται πιο όξινο δυσκολεύοντας την γονιμοποίηση.

Στη συνέχεια οι λιμενικές αρχές, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή «ΛΑΓΟΝΗΣΙ» Λάρυμνας, εντοπίστηκε ένας 46χρονος να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση, εκατόν τριάντα πέντε (135) τεμάχια του είδους ολοθούριου. Από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο