ΑρχικήΝέαΑλλεργία στα γαλακτοκομικά: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη μετά από αλλεργικό σοκ στην...

Αλλεργία στα γαλακτοκομικά: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη μετά από αλλεργικό σοκ στην Κρήτη

2 λεπτά ανάγνωσης

Η κατάσταση της είναι, δυστυχώς, μη αναστρέψιμη.

Μη αναστρέψιμη είναι η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από αλλεργικό σοκ από βούτυρο που υπέστη, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Το κορίτσι που είναι αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, όπου διέμενε με τους συμμαθητές της και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της. Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί.

- Advertisement -

Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς, οι γιατροί και όσοι έζησαν από κοντά την περιπέτεια της μαθήτριας, περίμεναν να συμβεί ένα θαύμα, ωστόσο όπως έδειξαν τα τεστ, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη βρήκε γάντι μέσα στο σουβλάκι της και νομίζει πως θα πεθάνει – Δείτε το νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Στο νέο επεισόδιο της σειράς του Cibum, ένα γάντι μέσα σε σουβλάκι γίνεται αφορμή για να πάθει υστερία η Μαίρη και για να μιλήσει ο επιστήμονας τροφίμων Τάσος για τα ξένα σώματα στα τρόφιμα

Κομισιόν: Πάνω από 10.000 ειδοποιήσεις για την ασφάλεια τροφίμων το 2025 – Ντοματίνια και βρεφικό γάλα στο επίκεντρο

Η ετήσια έκθεση του ACN καταγράφει αύξηση των περιστατικών, ανακλήσεις προϊόντων σε περισσότερες από 60 χώρες και ελέγχους για φυτοφάρμακα, παθογόνους μικροοργανισμούς και μη εγκεκριμένες ουσίες σε τρόφιμα και συμπληρώματα