ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑμερικανικό τουριστικό ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας

Αμερικανικό τουριστικό ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας

2 λεπτά ανάγνωσης

«Greek Luxury Tourism B2B workshop», στη Νέα Υόρκη.

Ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, τον φυσικό πλούτο και τις παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξαν Αμερικανοί επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού κατά τις επαφές τους με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο «Greek Luxury Tourism B2B workshop», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

- Advertisement -

Επίσης, η δυνατότητα που δίνει η περιοχή στους επισκέπτες της να συνδυάσουν τις «city break» διακοπές στη Θεσσαλονίκη με τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και τις αυθεντικές εμπειρίες στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ικανοποίησε ιδιαίτερα τους τουριστικούς πράκτορες.

Στόχος της παρουσίας της Περιφέρειας στη διοργάνωση ήταν η προσέγγιση της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν ραντεβού με πάνω από 40 τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενώ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τα ποικίλα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής.

- Advertisement -

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα χαρακτήρισε την τουριστική αγορά των ΗΠΑ ως μία από τις πιο σημαντικές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ίδια τόνισε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία

Τα δύο πιο κοινά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ανησυχητικές αλλαγές στον οργανισμό ακόμη και δύο γενιές αργότερα

Βρίσκονται σε αναψυκτικά, γιαούρτια, γλυκά, μπάρες και δεκάδες προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τι έδειξε νέα μελέτη

Αύγουστος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Οι σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις για τα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνα στο cibum.