ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΑνακαλούνται γυάλινα βάζα αποθήκευσης - Δημιουργούν θραύσματα κατά το άνοιγμα και το...

Ανακαλούνται γυάλινα βάζα αποθήκευσης – Δημιουργούν θραύσματα κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο

3 λεπτά ανάγνωσης

Κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο των καπακιών, μπορεί να δημιουργηθούν θραύσματα γυαλιού και να πέσουν μέσα στο δοχείο.

Τα γυάλινα βάζα αποθήκευσης θεωρούνται ασφαλή για τρόφιμα, εφόσον δεν έχουν υποστεί ζημιές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου μπορεί να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης από θραύσματα γυαλιού:

- Advertisement -

Για παράδειγμα, αν το βάζο έχει ραγίσει ή σπάσει, υπάρχει πιθανότητα μικρά θραύσματα να αποκολληθούν και να βρεθούν στα τρόφιμα. Ορισμένα χαμηλής ποιότητας γυάλινα βάζα μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε θρυμματισμό, ειδικά με απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Επίσης, αν ένα γυάλινο βάζο μετακινηθεί από πολύ ζεστό σε πολύ κρύο περιβάλλον (ή το αντίστροφο), μπορεί να σπάσει ή να δημιουργήσει αόρατες μικρορωγμές.

Η HOFER και ο προμηθευτής της ASCE – ALDI SÜD Group Supply Chain Entity GmbH ανακαλούν τα είδη «CROFTON γυάλινα βάζα αποθήκευσης με περιστρεφόμενη επιφάνεια με ξύλινο καπάκι» και «CROFTON γυάλινα βάζα αποθήκευσης με περιστρεφόμενη επιφάνεια με γυάλινο καπάκι» λόγω πιθανού κινδύνου τραυματισμού.

- Advertisement -

Ο λόγος είναι ότι κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο των πωμάτων με κλιπ, μπορεί να δημιουργηθούν θραύσματα γυαλιού που θα μολύνουν το περιεχόμενο του γυάλινου δοχείου αποθήκευσης και ενδεχόμενα θα προκαλέσουν τραυματισμό.

Τα προϊόντα ήταν διαθέσιμα σε όλα τα υποκαταστήματα της HOFER KG στην Αυστρία από τις 10 Οκτωβρίου 2024. Οι πωλήσεις του προϊόντος σταμάτησαν αμέσως.

- Advertisement -

Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν σε όλα τα καταστήματα HOFER και οι πελάτες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων της τιμής αγοράς ακόμη και χωρίς απόδειξη αγοράς.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται:

Σετ 3 γυάλινα βάζα αποθήκευσης με κλείσιμο με κλιπ
Σχέδιο: καπάκι από ξύλο πεύκου ή γυάλινο καπάκι
GTIN: 4068706031373 ή GTIN: 4068706031380

Το προϊόν πωλήθηκε σε όλα τα καταστήματα ALDI Nord και ηλεκτρονικά από τις 2 Σεπτεμβρίου 2024.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι