Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Oreology”: Τα Oreo απέκτησαν δική τους επιστήμη – Οι επιστήμονες του ΜΙΤ… κάνουν χαβαλέ!

ΑρχικήΝέα"Oreology": Τα Oreo απέκτησαν δική τους επιστήμη - Οι επιστήμονες του ΜΙΤ... κάνουν χαβαλέ!
spot_img

Ο σωστός τρόπος απόλαυσης ενός Oreo απασχόλησε μέχρι και επιστήμονες από το MIT.

Ποιος είναι ο επιστημονικά καλύτερος τρόπος να φάει κανείς ένα μπισκότο Oreo οι πωλήσεις των οποίων φτάνουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο;

Μια επιστημονική ομάδα από το MIT, που τρώνε τα oreo από παιδιά, ασχολήθηκε με την επιστημονική πλευρά απόλαυσης του δημοφιλούς μπισκότου, την οποία ονόμασαν “Oreology“, επιχειρώντας να δώσουν μια απάντηση, με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physics of Fluids .

Η ομάδα δοκίμασε περισσότερα από 1.000 Oreo, γράφει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας, προκειμένου να διαλευκάνει το μυστήριο της διαρροής της κρέμας των δημοφιλών μπισκότων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μελέτη της διαρροής, που ονομάζεται επίσης ρεολογία, είναι διαδεδομένη στην επιστήμη των τροφίμων, με κλάδους, όπως η παραγωγή κουρκουτιού και ψωμιών χωρίς γλουτένη να τη χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους, προκειμένου αναλύσουν την υφή ενός προϊόντος και πώς το γεύονται οι καταναλωτές.

Στο παράδειγμα των Oreo, η κρέμα μέσα στα μπισκότα τείνει να προσκολλάται στη μία πλευρά των δύο μπισκότων αντί να χωρίζεται ομοιόμορφα και στα δύο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, στην πραγματικότητα, η κρέμα κολλούσε στη μία πλευρά του μπισκότου στο 80% των περιπτώσεων. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ποικιλίες, ακόμα και στην ποικιλία με διπλή κρέμα.

Διαπιστώθηκε επίσης, πως μετά από δοκιμή των γεύσεων Dark Chocolate και Golden του Oreo, σε αυτές τις δύο κατηγορίες ήταν πιο πιθανό να σπάσουν τα μπισκότα.

Πέρα από το να χωρίζουν τα Oreos με το χέρι, οι ερευνητές του MIT, για να μάθουν αν και πώς θα μπορούσε να χωριστεί ομοιόμορφα η κρέμα, δημιούργησαν το “Oreometer”, μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί λαστιχένιες ταινίες και ζυγισμένα νομίσματα για να αναπαραστήσει τη δύναμη της συστροφής των μπισκότων.  Αλλά με όποιο τρόπο κι αν τα έστριβαν, δεν υπήρχε καμία μέθοδος που θα άλλαζε τα αποτελέσματά τους, καταλήγοντας πως η κρέμα των Oreos είναι περισσότερο υγρή, στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι πιθανό η τάση της κρέμας Oreo να κολλάει σε ένα από τα δύο μπισκότα να καθορίζεται από τον τρόπο αποθήκευσής τους στο πακέτο στο εργοστάσιο.

Ένας εκπρόσωπος της Mondelēz- ιδιοκτήτρια εταιρεία των μπισκότων- βρήκε τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δήλωσε ότι συγχαίρει την ομάδα για τα αποτελέσματα, αλλά πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει  «σωστός» τρόπος για να φάει κανείς  ένα μπισκότο Oreo. Ο καθένας όπως το… νιώθει!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτες σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο