Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Anuga 2023: Άνοιξε τις πύλες της – Οι 10 κορυφαίες καινοτομίες

ΑρχικήΝέαAnuga 2023: Άνοιξε τις πύλες της - Οι 10 κορυφαίες καινοτομίες
spot_img

68 προϊόντα παρουσιάζονται στον κεντρικό χώρο τάσεων του Anuga taste Innovation Show και από αυτές ξεχώρισαν οι 10.

Η διεθνής βιομηχανία τροφίμων και ποτών συναντάται για άλλη μια φορά στο Anuga στην Κολωνία από σήμερα 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2023. Τις επόμενες πέντε ημέρες, υπό το βασικό θέμα “Sustainable Growth” περισσότεροι από 7.800 εκθέτες από 118 χώρες παρουσιάζουν μια ποικιλία προϊόντων σε 10 εμπορικές εκθέσεις. Οι νέες τάσεις και οι διεθνείς καινοτομίες προϊόντων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Anuga taste Innovation Show είναι η κεντρική σκηνή για τις κορυφαίες καινοτομίες του Anuga 2023. Θεωρείται βαρόμετρο τάσεων και πηγή έμπνευσης για την παγκόσμια επιχείρηση τροφίμων. Επιλεγμένα από μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από δημοσιογράφους διεθνούς εμπορίου και αναλυτές έρευνας αγοράς, τα σημαντικότερα νέα προϊόντα της Anuga παρουσιάζονται στους εμπορικούς επισκέπτες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. 

Συνολικά, περισσότερες από 689 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να συμπεριληφθούν οι περισσότερες από 2.200 ιδέες τους στην ειδική εκδήλωση. Η κριτική επιτροπή επέλεξε 68 προϊόντα και έννοιες μεταξύ αυτών, τα οποία έπεισαν όσον αφορά την ιδέα, την καινοτόμο δύναμη, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργική εφαρμογή τους – που εκτείνονται σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις Anuga. 

Δέκα προϊόντα διακρίθηκαν ως ιδιαίτερα καινοτόμα.

Οι δέκα κορυφαίες καινοτομίες είναι:

  • Πιατέλα ρυζιού σούσι από την Asian Table Wismettac Emea Holdings Ltd (Μεγάλη Βρετανία)
  • BettaF!sh TU-NAH Tin της BettaF!sh από τη Γερμανία
  • Melis Pickle Soda της Euro Gida San. Ve Tic. Άσος (Τουρκία)         
  • Εναλλακτικό γιαούρτι από κουκούτσια βερίκοκου από την Kern Tec (Αυστρία)    
  • Crunchy Mushroom Chilli από τη Lifestyle Ventures SDN BHD (Μαλαισία)
  • Hexa-creme από Lyson Apiary (Πολωνία)  
  • Vegan No egg ασπράδι από Schouten Europe (Ολλανδία)
  • Milch Garum από το Garum Project (Ιταλία)
  • Αποξηραμένα μανιτάρια και μείγματα της VG Fryer Do-o. (Κροατία)
  • Chica Mexicana Tortilla Wheat Beer της Leighton Foods (Δανία) 

Τα φετινά νέα προϊόντα καταδεικνύουν ότι η εστίαση είναι σε:

  • εναλλακτικές πρωτεΐνες,
  • προϊόντα καθαρής ετικέτας καθώς και
  • προϊόντα με πρόσθετα οφέλη για την υγεία. 

Στο τμήμα των  προϊόντων φυτικής προέλευσης και προϊόντων καθαρής ετικέτας, οι εκθέτες προσφέρουν σούπες από όσπρια, μέταλλα και πρωτεΐνες και 100 τοις εκατό φυσικά συστατικά, υποκατάστατα αυγών και πρωτεϊνών vegan ή χειροποίητα plantuccini, μια φυτική ερμηνεία του καντουτσίνι.

Στην ενότητα των εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων, η έμφαση στο Anuga 2023 δίνεται στις εναλλακτικές λύσεις ψαριών. Είτε εναλλακτικά μπιφτέκια καβουριών, οστρακοειδή ή ψάρια, οι κατασκευαστές στοιχηματίζουν σε πρωτεΐνες και ίνες φυτικής προέλευσης. Οι καινοτομίες στην εμπορική έκθεση περιλαμβάνουν νέες εναλλακτικές λύσεις γιαουρτιού φτιαγμένες από κουκούτσια βερίκοκου ή πλιγούρι βρώμης.

Οι καινοτομίες με πρόσθετα οφέλη για την υγεία είναι ένα ακόμη βασικό θέμα. Στην ενότητα των ποτών, η εστίαση βρίσκεται σε λειτουργικά συστατικά και φυσικά, φυτικά συστατικά από βιώσιμη καλλιέργεια. Για να προσεγγίσουν περαιτέρω ομάδες νεότερων καταναλωτών, οι εκθέτες της Anuga παρουσιάζουν ποτά με ασυνήθιστα χρώματα και εξωτικές γεύσεις ή γκλίτερ. Εκτός από τα εσπεριδοειδή, τα λουλουδάτα, φυτικά αρώματα όπως ο ιβίσκος, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και τα άνθη του σαμπούκου είναι εξαιρετικά δημοφιλή τόσο για ζεστά όσο και για κρύα ροφήματα. Οι εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ συνεχίζουν να αποτελούν επίσης σημαντική τάση, ιδιαίτερα στον τομέα της μπύρας και του κρασιού. Επιπλέον, υπάρχουν νέα προϊόντα ανακύκλωσης, όπως μια μπύρα τορτίγιας που παρασκευάζεται από τορτίγια που έχουν απομείνει.

Όταν πρόκειται για το θέμα της ζύμωσης, τα προϊόντα του Anuga taste Innovation Show περιλαμβάνουν για παράδειγμα ένα τσίλι με μανιτάρια ή ένα ρόφημα με σόδα φρούτων που παρασκευάζεται από ζυμωμένο χυμό αγγουριού. Υπάρχουν επίσης μεταξύ άλλων δημιουργικές ιδέες για το Halloween. Για παράδειγμα, μια εταιρεία προσφέρει ένα καρβέλι μαύρου κρέατος. Ο κατάλογος της έκθεσης και περισσότερες πληροφορίες διατίθενται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην  ιστοσελίδα Anuga .

https://www.anuga.com/trade-fair/anuga/industry-sectors

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα