ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαAnuga: 60 επιχειρηματικές επαφές, εξασφάλισαν ελληνικές εταιρείες τροφίμων

Anuga: 60 επιχειρηματικές επαφές, εξασφάλισαν ελληνικές εταιρείες τροφίμων

2 λεπτά ανάγνωσης

60 Β2Β επαφές ελληνικών εταιρειών του κλάδου τροφίμων με γερμανικές επιχειρήσεις.

Σημαντικές προσδοκίες για ενίσχυση των εξαγωγικών επιδόσεών τους στη Γερμανική αγορά, μέσα από 60 επιχειρηματικές επαφές, εξασφάλισαν ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων συμμετέχοντας σε επιχειρηματική αποστολή στην Κολωνία, την οποία πραγματοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, Anuga, από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η αποστολή του επιμελητηρίου, που αντιπροσωπεύει την Anuga στην Ελλάδα, μετείχαν έξι παραγωγικές εταιρείες. Πρόκειται για τις Aegean Agrofood και Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη από την Λέσβο, Physis of Crete και Verdiakis Eleon από την Κρήτη, και Σ.N.KAKIΑΣ και Raks Πετράκης, που είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις που εισάγουν και διανέμουν τρόφιμα σε όλη τη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων, από γερμανικής πλευράς παρευρέθησαν στις συναντήσεις οι εταιρείες Salatino Food, Delicato Food Services, Emporio Milos, Feinkost, Zois GmbH, Alles Kreta, Vitaverde, Smeka, ITM Food, Polichronidis και Estia.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, που διήρκεσε η έκθεση, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 συναντήσεις με κύριο αντικείμενο την προώθηση αντιπροσωπευτικών ελληνικών προϊόντων με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Γερμανίας, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά και παρεμφερή αγαθά. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της έκθεσης να γνωρίσουν τις τελευταίες τάσεις και νέα προϊόντα από παραγωγούς άλλων χωρών και να αποκτήσουν εικόνα του ανταγωνισμού στις ξένες αγορές που στοχεύουν..

Σημειώνεται ότι το πλάνο του 2024 περιλαμβάνει επισκέψεις σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ασία, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.