Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
34.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απαντήστε ανώνυμα στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ για την έκθεση των Ελλήνων σε φυτοφάρμακα μέσω των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπαντήστε ανώνυμα στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ για την έκθεση των Ελλήνων σε φυτοφάρμακα μέσω των τροφίμων
spot_img

Αφιερώστε 5 λεπτά για να συμβάλετε στην αξιολόγηση της έκθεσης τού ελληνικού πληθυσμού σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη (HELLANS 2024-2025) τού Τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ που έχει στόχο τη διερεύνηση και αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης τού ελληνικού πληθυσμού σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων από την κατανάλωση ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Το Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) – Τμήμα Γεωπονίας, Ηράκλειο, σχεδίασε αυτή την επιδημιολογική έρευνα προκειμένου να μελετηθεί η συχνότητα και η ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων όπως τα γιγαρτόκαρπα (μήλα, αχλάδια), τα πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, κεράσια), τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια), η μπανάνα, η φράουλα και η πατάτα.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε ενήλικες και είναι το πρώτο μίας σειράς ερωτηματολογίων που θα διαμοιραστούν σε διαφορετικές εποχές τού έτους (2024-2025) μέσω της εφαρμογής EUSurvey. Είναι απολύτως ανώνυμο. Καταγράφονται μόνον οι απαντήσεις σας, με στόχο την ομαδοποιμένη στατιστική επεξεργασία τους στην έρευνα της ασφάλειας τροφίμων. Τα δεδομένα θα διατηρηθούν με ασφάλεια έως 4 έτη. Μπορείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, η συμπλήρωσή του κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για να απαντήσουμε στο ερώτημα της ασφάλειας των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη!

Σάς προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα συμπληρώνοντας το παρακάτω ανώνυμο ερωτηματολόγιο ώστε να αποκτηθούν λεπτομερή στοιχεία κατανάλωσης.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HELLANSurvey2024-a

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση τού προγράμματος (ddk247@edu.hmu.gr). Χρόνος συμπλήρωσης 5-6 λεπτά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.

Κολομβία: Πόσο απέδωσε ο φόρος στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

Η Κολομβία κατέχει την παγκόσμια πρωτιά στην επιβολή φόρου στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα