Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπό αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή
spot_img

Οι νέοι κανόνες που απαιτούν ψυχρή επεξεργασία για τις εισαγωγές πορτοκαλιού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι κανονισμοί, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, αναφέρουν ότι από αύριο Παρασκευή, όλες οι εισαγωγές που αναχωρούν από χώρες που έχουν πληγεί από το False Codling Moth πρέπει να έχουν το νέο φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι τα πορτοκάλια τους έχουν καλλιεργηθεί σε εγκεκριμένο μέρος ( που έχει κοινοποιηθεί προηγουμένως στην Επιτροπή).

Ο εξαγωγέας πρέπει επίσης να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τη θερμοκρασία που ορίζεται στον νέο κανόνα, τόσο στη φάση της προψύξης όσο και κατά τη διάρκεια της ίδιας της ψυχρής επεξεργασίας.

Οι εισαγωγές πορτοκαλιών που έχουν αποσταλεί πριν από τις 24 Ιουνίου θα εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις εάν φτάσουν στην Ευρώπη πριν από τις 14 Ιουλίου.

Οι κανονισμοί απαιτούν προψύξη στους 5 o C στην αρχή και επεξεργασία κατά τη μεταφορά στους -1 o C έως 2 o C βαθμούς για 25 ημέρες.

Από το 2023 οι εξαγωγείς θα μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: μια κρύα επεξεργασία μεταξύ -1 o C και 0 o C για 16 ημέρες ή μεταξύ -1 o C και 2 o C για 20 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειριστές θα πρέπει να προψύξουν στους 0 o C και 2 o C, αντίστοιχα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα