Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπό αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή
spot_img

Οι νέοι κανόνες που απαιτούν ψυχρή επεξεργασία για τις εισαγωγές πορτοκαλιού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι κανονισμοί, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, αναφέρουν ότι από αύριο Παρασκευή, όλες οι εισαγωγές που αναχωρούν από χώρες που έχουν πληγεί από το False Codling Moth πρέπει να έχουν το νέο φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι τα πορτοκάλια τους έχουν καλλιεργηθεί σε εγκεκριμένο μέρος ( που έχει κοινοποιηθεί προηγουμένως στην Επιτροπή).

Ο εξαγωγέας πρέπει επίσης να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τη θερμοκρασία που ορίζεται στον νέο κανόνα, τόσο στη φάση της προψύξης όσο και κατά τη διάρκεια της ίδιας της ψυχρής επεξεργασίας.

Οι εισαγωγές πορτοκαλιών που έχουν αποσταλεί πριν από τις 24 Ιουνίου θα εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις εάν φτάσουν στην Ευρώπη πριν από τις 14 Ιουλίου.

Οι κανονισμοί απαιτούν προψύξη στους 5 o C στην αρχή και επεξεργασία κατά τη μεταφορά στους -1 o C έως 2 o C βαθμούς για 25 ημέρες.

Από το 2023 οι εξαγωγείς θα μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: μια κρύα επεξεργασία μεταξύ -1 o C και 0 o C για 16 ημέρες ή μεταξύ -1 o C και 2 o C για 20 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειριστές θα πρέπει να προψύξουν στους 0 o C και 2 o C, αντίστοιχα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα