ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπό αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία...

Από αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι νέοι κανόνες που απαιτούν ψυχρή επεξεργασία για τις εισαγωγές πορτοκαλιού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι κανονισμοί, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, αναφέρουν ότι από αύριο Παρασκευή, όλες οι εισαγωγές που αναχωρούν από χώρες που έχουν πληγεί από το False Codling Moth πρέπει να έχουν το νέο φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι τα πορτοκάλια τους έχουν καλλιεργηθεί σε εγκεκριμένο μέρος ( που έχει κοινοποιηθεί προηγουμένως στην Επιτροπή).

- Advertisement -

Ο εξαγωγέας πρέπει επίσης να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τη θερμοκρασία που ορίζεται στον νέο κανόνα, τόσο στη φάση της προψύξης όσο και κατά τη διάρκεια της ίδιας της ψυχρής επεξεργασίας.

Οι εισαγωγές πορτοκαλιών που έχουν αποσταλεί πριν από τις 24 Ιουνίου θα εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις εάν φτάσουν στην Ευρώπη πριν από τις 14 Ιουλίου.

- Advertisement -

Οι κανονισμοί απαιτούν προψύξη στους 5 o C στην αρχή και επεξεργασία κατά τη μεταφορά στους -1 o C έως 2 o C βαθμούς για 25 ημέρες.

Από το 2023 οι εξαγωγείς θα μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: μια κρύα επεξεργασία μεταξύ -1 o C και 0 o C για 16 ημέρες ή μεταξύ -1 o C και 2 o C για 20 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειριστές θα πρέπει να προψύξουν στους 0 o C και 2 o C, αντίστοιχα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.