Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

450 τροφικές δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο μη επεξεργασμένο νερό στην εταιρεία παραγωγής

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων450 τροφικές δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο μη επεξεργασμένο νερό στην εταιρεία παραγωγής
spot_img

Πιθανότητα τα κρούσματα σαλμονέλωσης να ξεπερνούν τις 13.000 σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Από την 1η Ιουλίου 2024, έχουν αναφερθεί συνολικά 449 άτομα σε 31 πολιτείες των ΗΠΑ και την περιφέρεια της Κολούμπια που μολύνθηκαν από τα στελέχη της επιδημίας Salmonella Africana και Salmonella Braenderup. Τα θύματα κατανάλωσαν αγγούρια από διάφορα σουπερμάρκετ, της εταιρείας Bedner Growers Inc. στο Boynton Beach, στη Φλόριντα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους ερευνητές του FDA, και μετά από επιτόπια επιθεώρηση το μη επεξεργασμένο νερό που χρησιμοποιούσε η εγκατάσταση είναι η πιο πιθανή πηγή του παθογόνου. Η ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος προσδιόρισε ότι η σαλμονέλα που βρέθηκε στο νερό που χρησιμοποιείται από την Bedner Growers, Inc. ταιριάζει με ένα στέλεχος Salmonella Braenderup που προκαλεί ορισμένες από τις ασθένειες σε αυτήν την εστία. Πρόσθετοι τύποι σαλμονέλας εντοπίστηκαν τόσο σε δείγματα εδάφους όσο και σε δείγματα νερού που συλλέχθηκαν στην Bedner Growers, Inc. Το CDC και η FDA αναζητούν να δουν εάν αυτά τα στελέχη έχουν προκαλέσει ασθένειες στους ανθρώπους.

Υπάρχουν πιθανώς πολύ περισσότεροι ασθενείς από αυτούς που έχουν αναφερθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι ασθενείς δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και άλλοι δεν ελέγχονται ρητά για λοίμωξη από σαλμονέλα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, 29 παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι.

Συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα