Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

450 τροφικές δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο μη επεξεργασμένο νερό στην εταιρεία παραγωγής

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων450 τροφικές δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε σαλμονέλα στο μη επεξεργασμένο νερό στην εταιρεία παραγωγής
spot_img

Πιθανότητα τα κρούσματα σαλμονέλωσης να ξεπερνούν τις 13.000 σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Από την 1η Ιουλίου 2024, έχουν αναφερθεί συνολικά 449 άτομα σε 31 πολιτείες των ΗΠΑ και την περιφέρεια της Κολούμπια που μολύνθηκαν από τα στελέχη της επιδημίας Salmonella Africana και Salmonella Braenderup. Τα θύματα κατανάλωσαν αγγούρια από διάφορα σουπερμάρκετ, της εταιρείας Bedner Growers Inc. στο Boynton Beach, στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του FDA, και μετά από επιτόπια επιθεώρηση το μη επεξεργασμένο νερό που χρησιμοποιούσε η εγκατάσταση είναι η πιο πιθανή πηγή του παθογόνου. Η ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος προσδιόρισε ότι η σαλμονέλα που βρέθηκε στο νερό που χρησιμοποιείται από την Bedner Growers, Inc. ταιριάζει με ένα στέλεχος Salmonella Braenderup που προκαλεί ορισμένες από τις ασθένειες σε αυτήν την εστία. Πρόσθετοι τύποι σαλμονέλας εντοπίστηκαν τόσο σε δείγματα εδάφους όσο και σε δείγματα νερού που συλλέχθηκαν στην Bedner Growers, Inc. Το CDC και η FDA αναζητούν να δουν εάν αυτά τα στελέχη έχουν προκαλέσει ασθένειες στους ανθρώπους.

Υπάρχουν πιθανώς πολύ περισσότεροι ασθενείς από αυτούς που έχουν αναφερθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι ασθενείς δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και άλλοι δεν ελέγχονται ρητά για λοίμωξη από σαλμονέλα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, 29 παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι.

Συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο