Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται μπουκάλια της McDonald’s Fr λόγω τοξικής ουσίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται μπουκάλια της McDonald’s Fr λόγω τοξικής ουσίας
spot_img

Αυστηρή σύσταση σε όσους τα έχουν αγοράσει να μην τα χρησιμοποιούν.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας Rappel Conso, ενημέρωσε τους καταναλωτές για κίνδυνο από μεταλλικά μπουκάλια νερού που διανέμονται από την αλυσίδα fast food McDonald’s. Πρόκειται για διαφημιστικά μπουκάλια που δημιουργήθηκαν με συνεργασία της Lensois (Πόλη στη Γαλλία) με την αλυσίδα γρήγορου φαγητού. Tα μπουκάλια πωλούνται από εστιατόρια 25 εστιατόρια McDonald’s στο Lens, από την 1η Φεβρουαρίου με λίγα ευρώ παραπάνω, μαζί με το μενού με μενού Maxi Best Of.

Πρόκειται για διαφημιστικά κίτρινα, κόκκινα ή μαύρα μπουκάλια νερού από αλουμίνιο με το λογότυπο «Proud to be Lensois» και «Racing club de Lens» στην εσωτερική επίστρωση των οποίων ανιχνεύτηκε δισφαινόλη Α παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Τον έλεγχο στα μπουκάλια προέλευσης Κίνας, έκανε η DGCCRF (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Πρόληψης Απάτης).

Οι δισφαινόλες, είναι χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση πλαστικών και ρητινών και χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πολλών καθημερινών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών τροφίμων. Η κύρια πηγή έκθεσης του ανθρώπου στις δισφαινόλες είναι η διατροφή, μέσω συσκευασμένων τροφίμων και ποτών. Θεωρούνται ενδοκρινικοί διαταράκτες και είναι ύποπτες για την εμφάνιση αναπαραγωγικών διαταραχών (στειρότητα), μεταβολισμού (παχυσαρκία, διαβήτης), δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς ή ακόμα και ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους (μαστού, προστάτη).

Στην τελευταία αξιολόγηση κινδύνου, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει ανησυχία για την υγεία από την έκθεση σε BPA μέσω της διατροφής» επειδή «οι διατροφικές εκθέσεις σε όλες τις ηλικιακές ομάδες υπερέβαιναν την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη(TDI) κατά δύο έως τρεις τάξεις μεγέθους» και τέλος.Γι αυτό και η ΕΕ ετοιμάζει νέο κανονισμό για την χρήση της δισφαινόλης σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Οι αρχές της Γαλλίας ζήτησαν από όσους καταναλωτές έχουν αγοράσει τα μπουκάλια να μην τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα για επιστροφή χρημάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα