Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χάλασε το φορτηγό ψυγείο και ανακλήθηκαν μεγάλες ποσότητες έτοιμων γευμάτων με ζυμαρικά

ΑρχικήΝέαΧάλασε το φορτηγό ψυγείο και ανακλήθηκαν μεγάλες ποσότητες έτοιμων γευμάτων με ζυμαρικά
spot_img

Λανθασμένη θερμοκρασία συντήρησης – Τα γεύματα πωλούνται σε γνωστά σούπερ μάρκετ.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε επείγουσα ανάκληση έτοιμων γευμάτων με ζυμαρικά «mac and cheese» που πωλείται σε Walmart, Target και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ λόγω πιθανής μόλυνσης.

Τα προϊόντα που επηρεάζονται είναι τα American Classics Macaroni & Cheese της Reser και τα American Classics Macaroni & Cheese White Cheddar της Reser λόγω πιθανής αλλοίωσης που έχει προέρθει από προβλήματα στη θερμοκρασία συντήρησης κατά τη μεταφορά με φορτηγό ψυγείο.

Οι πολιτείες που επηρεάζονται από αυτήν την τυρώδη ανάκληση είναι το Ιλινόις, η Μινεσότα, η Καλιφόρνια, η Βόρεια Ντακότα και η Νότια Ντακότα.

Άλλα είδη που ανακαλούνται περιλαμβάνουν διάφορα είδη πατατοσαλάτας, γκρατέν πατάτας, σαλάτα ζυμαρικών, καλαμπόκι, αυγοσαλάτα, ντιπ σπανάκι, σάλτσα και επιδόρπια. Ένας εκπρόσωπος της Reser’s Fine Foods δήλωσε μέσω email ότι «το ζήτημα περιορίστηκε σε ένα φορτηγό προϊόντος που παραδόθηκε σε τοποθεσία διανομέα» και επιβεβαίωσε ότι κανένα από τα επηρεαζόμενα προϊόντα δεν έφτασε στα ράφια των καταστημάτων.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) εξηγεί ότι τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε μη ασφαλείς θερμοκρασίες μπορούν να αναπτύξουν επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα και το E. coli.

Διαβάστε ακόμη: Κληρονόμος των Kellogg’s καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας λόγω καρκινογόνων συστατικών

Η σημασία της συντήρησης τροφίμων

Η ψύξη και η σωστή συντήρηση των τροφίμων είναι η βασική προτεραιότητα κάθε επιχείρησης στον χώρο του χονδρικού και λιανικού εμπορίου τροφίμων και ho.re.ca. Και αυτό διότι η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και τη δράση των ενζύμων, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη της αλλοίωσης των τροφίμων αλλά και τροφιμογενών ασθενειών.

Έτσι, ευπαθή προϊόντα όπως τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα (π.χ. μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά) διατηρούνται πάντα ασφαλή για κατανάλωση και φρέσκα.

Έτσι, πέραν της διασφάλισης της δημόσιας υγείας (π.χ. κακώς συντηρημένο κοτόπουλο και ανάπτυξη σαλμονέλας ή κακώς συντηρημένο παγωτό και ανάπτυξη βακτηριδίων), η σωστή συντήρηση (είτε σε επαγγελματικά ψυγεία είτε σε καταψύκτες) μειώνει τη σπατάλη τροφίμων (κακή συντήρηση προϊόντων μαναβικής, όπως ρόκα, μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο και γενικά πράσινες σαλάτες), οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ανακλήθηκαν σάντουιτς γαλοπούλας λόγω κινδύνου μόλυνσης από λιστέρια

Η μεταφορά με φορτηγά ψυγεία

Τα φορτηγά ψυγεία είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα ψύξης που επιτρέπουν τον ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας. Αυτό διασφαλίζει ότι τα ευπαθή είδη παραμένουν εντός του απαιτούμενου εύρους θερμοκρασίας, διασφαλίζοντας την ποιότητά τους και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Τα φορτηγά ψυγεία τηρούν αυστηρούς κανονισμούς και πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Διατηρώντας τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, αυτά τα φορτηγά βοηθούν στην πρόληψη βακτηριδίων,

Η θερμοκρασία αποθήκευσης και η θερμοκρασία μεταφοράς των εμπορευμάτων πρέπει να είναι συνεπείς. Εάν η θερμοκρασία των εμπορευμάτων κυμαίνεται συχνά, μπορεί να προκληθεί απώλεια υγρασίας, με αποτέλεσμα αλλαγές στην ποιότητα των προϊόντων και μείωση της διάρκειας ζωής τους.ανάπτυξη, μόλυνση και αλλοίωση ευπαθών αντικειμένων.

Για τη διατήρηση της θερμοκρασίας των εμπορευμάτων στο εσωτερικό του χώρου αποσκευών, συνιστάται η χρήση κουρτινών για τοπικά οχήματα παράδοσης. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της γρήγορης απώλειας κρύου αέρα από το διαμέρισμα κατά την γρήγορη εκφόρτωση χωρίς να απενεργοποιήσετε τη μονάδα ψύξης. Απαγορεύεται αυστηρά η αποθήκευση εμπορευμάτων με διαφορετικές θερμοκρασίες στον ίδιο χώρο θαλάμου. Θα πρέπει να χωρίζονται με χωρίσματα. Δεδομένου ότι η μονάδα ψύξης έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τη θερμοκρασία των προϊόντων αντί να τα ψύχει, η ανάμειξη προϊόντων με διαφορετικές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσει τη συνολική θερμοκρασία και να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των προϊόντων.

Η σωστή λειτουργία και χρήση των φορτηγών ψυγείων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας των ελεγχόμενων με θερμοκρασία εμπορευμάτων και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του ψυκτικού εξοπλισμού.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί η ώρα των γευμάτων είναι σημαντική για όσους εργάζονται νυχτερινή βάρδια – Μελέτη

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο