Mε την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού.
Στην προληπτική ανάκληση μπουκαλιών γάλατος προχωρά η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε πως «με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού». Όπως προστίθεται «ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές», ωστόσο «το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων».
- Δείτε επίσης: Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ελληνικό προϊόν κρέατος – Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης – Δείτε φωτογραφίες
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενημερώνει τους καταναλωτές ότι διαπιστώθηκε πως με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού. Το παραπάνω φαινόμενο δημιουργείται κυρίως κατά τον απότομο χειρισμό ανοίγματος της φιάλης.
- Δείτε επίσης: Βαρέα μέταλλα στο σπανακόρυζο: Πώς να αφαιρέσετε τον μόλυβδο από το σπανάκι και το αρσενικό από το ρύζι
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν πέσουν μικροσκοπικά ρινίσματα στο γάλα, τα οποία συνιστούν ξένα σώματα, ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή, το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων.
Η ανάκληση αφορά στις παρτίδες με καταληκτική ημερομηνία ανάλωσης έως και την 13η Σεπτεμβρίου.
Συνήθως το γάλα μολύνεται με μικροπλαστικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής και όχι μέσω της συσκευασίας σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Composition and Analysis. Σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε η απανταχού παρουσία μικροπλαστικών σε αναλυθέντα δείγματα γάλακτος στα οποία κυριαρχούσαν οι μπλε ίνες που προέρχονται από υλικά μεμβράνης που χρησιμοποιούνται ευρέως στις γαλακτοκομικές διεργασίες.
Το ειχα διαπιστώσει με αλλο γαλα σε παρόμοιο μπουκάλι.
Το ανεφερα στο σουπερμάρκετ, το γαλα βγηκρ απο τα ραφια εντελως λιγο αργοτερα. Ποιος ξερει τι εγινε…
Τα καπάκια τους να τους επιστρέψουμε πίσω και ό,τι θέλει ας γίνει….Καλά,δεν έχει προσέξει κάποιος ότι κάτι δεν πάει καλά??
Υπάρχει μία άλλη περίπτωση τοξικών ουσιών οι οποίες διοχετεύονται στον οργανισμό μας μέσω των χάρτινων καλαμακίων του φραπέ (κάντε και να άρθρο για αυτό. στη Γερμανία έγινε νομίζω η μελέτη).. Προφανώς για τους “υπερασπιστές του περιβάλλοντος”, ο άνθρωπος δεν ανήκει στο οικοσύστημα και δεν αξίζει προσοχής φαίνεται….
Και που να δείτε τι γίνεται στα εμφιαλωμένα νερά με τα μικρό-πλαστικα.