Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
27 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ελληνικό προϊόν κρέατος – Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης – Δείτε φωτογραφίες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή - ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ελληνικό προϊόν κρέατος - Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης - Δείτε φωτογραφίες
spot_img

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε σήμερα 10/9 την ανάκληση προϊόντος κρέατος λόγω σαλμονέλας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024 που παράγεται από την εταιρεία
ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε. στο 12ο χλμ. Ε.Ο. Καστοριάς-Κορησού.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η
παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συμπτώματα σαλμονέλας :

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι.
    • Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων.
    • Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4 έως 7 ημέρες.
  • Μερικοί άνθρωποι—ειδικά παιδιά κάτω των 5 ετών, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα—μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρές ασθένειες που απαιτούν ιατρική περίθαλψη ή νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο