Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση προϊόντος Barilla – Ειδοποίηση μέσω του συστήματος RASFF

Οικειοθελής ανάκληση στη Γαλλία, από τη Barilla για συσκευασία με λαζάνια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση προϊόντος Barilla - Ειδοποίηση μέσω του συστήματος RASFF
spot_img

Οικειοθελής ανάκληση στη Γαλλία, από τη Barilla για συσκευασία με λαζάνια

Νέος συναγερμός τροφίμων στην ΕΕ για ιταλικό προϊόν. Πρόκειται για τα LASAGNE n.189 της μάρκας “Barilla”. Η προειδοποίηση σοβαρού κινδύνου ξεκίνησε επίσης από το σύστημα RASFF

- Advertisement -

Αναλυτικά πρόκειται για τις παρτίδες I12414282 με ημερομηνία λήξης 20/09/2023 και I12414292 με ημερομηνία λήξης 21/09/2023 (GTIN 8076809523738), που πωλούνται σε κουτί από χαρτόνι 500 γρ. Τα λαζάνια έχουν διατεθεί προς πώληση σε σούπερ μάρκετ και μικρά καταστήματα λιανικής, καθώς και σε ορισμένους διανομείς catering, σε όλη τη Γαλλία, όπως Auchan, Casino, Carrefour, Cora, ITM, Leclerc, System U.

Ο διανομέας κοινοποίησε την οικειοθελή ανάκληση στη Γαλλία λέγοντας πως οφείλεται στα συστατικά που ενδέχεται να μην ταιριάζουν με το πραγματικό προϊόν στο κουτί, αντιπροσωπεύοντας κίνδυνο για την υγεία (Σφάλμα συσκευασίας που οδηγεί στην παρουσία αλλεργιογόνου – EGG – δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών (αναφέρεται μόνο ως ίχνος). Συγκεκριμένα το προϊόν περιέχει αυγά τα οποία δεν αναφέρονται στα συστατικά και υπάρχει κίνδυνος για όσους είναι αλλεργικοί στα αυγά.

Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα διατέθηκαν στο εμπόριο πριν από το μέτρο απόσυρσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να καταναλώσουν ένα προϊόν στο οποίο μπορεί να είναι επιρρεπείς σε αλλεργικές ή αναφυλακτικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, δεν ελήφθησαν παράπονα από την εταιρεία. Συνιστάται σε όσους τα κατέχουν να μην τα καταναλώσουν και να τα καταστρέψουν ή να τα επιστρέψουν και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Επί του παρόντος δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα από την ανάκληση ούτε και άλλες χώρες.

Πηγή: deanotizie.it


spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα