ΑρχικήΣυνεντεύξειςΧ. Πάνου (Goody’s/Everest): «Στόχος μας η παροχή ποιοτικού και ασφαλούς φαγητού για...

Χ. Πάνου (Goody’s/Everest): «Στόχος μας η παροχή ποιοτικού και ασφαλούς φαγητού για όλους»

5 λεπτά ανάγνωσης

Mε αφορμή τη διάκριση του ομίλου Goody’s/Everest, με δύο Gold Βραβεία στα FEA 2023 η Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας, Χριστίνα Πάνου, μίλησε στο Cibum για την σημασία της ασφάλειας τροφίμων και της εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Με δυο βραβεία Gold στις κατηγορίες ασφάλειας τροφίμων και εσωτερικής εκπαίδευσης εργαζομένων, (Food Safety Culture Stand OUT και Excellent Food Related Training Scheme), διακρίθηκε ο όμιλος Goody’s-Everest στα βραβεία Food Experts’ Awards 2023.

- Advertisement -

Με αφορμή την βράβευση, η διευθύντρια διαχείρισης Ποιότητας του Ομίλου, Χριστίνα Πάνου μίλησε στο cibum για αυτή τη διάκριση, για τα κίνητρα συμμετοχής στα FEA 2023, για το πώς έγινε η επιλογή των κατηγοριών συμμετοχής, για την βραδιά της απονομής αλλά και για το όραμα του ομίλου Goody’s/Everest. Τα βραβεία παρέλαβε η ίδια τονίζοντας ότι ήταν μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση σε ένα πολύ φιλικό και θετικό κλίμα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ιδιοκτητών και εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.

Τα βραβεία FEA, παρέλαβε η κ. Χριστίνα Πάνου, τονίζοντας ότι ήταν μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση σε ένα πολύ φιλικό και θετικό κλίμα ανταλλαγής απόψεων.

Η κ. Πάνου τόνισε τη σημασία που έχει για τον όμιλο η ασφάλεια τροφίμων. «H αναγνώριση και επιβράβευση της εταιρείας μας από τους ειδικούς της επιστήμης τροφίμων και έμπειρους αξιολογητές της ομάδας των FEA αποτέλεσαν κίνητρο για να διακδικήσουμε ένα βραβείο Food Expert’s Awards. Ήταν μία ευκαιρία να αναδείξουμε τα επιτεύγματά μας, την αφοσίωσή μας για την επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων, τις διαχρονικές και σταθερές αξίες μας στην κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων μέσω της μεθοδευμένης και συνεχούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης των εργαζομένων” είπε στο Cibum, η QHSE Manager του ομίλου.

- Advertisement -

Tα Goody’s/Everest κέρδισαν Gold Βραβείο στην κατηγορία Food Safety Culture Stand OUT, για το οποίο η κ. Πάνου δήλωσε: «Ο αντίκτυπος μιας θετικής κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων έχει αναγνωριστεί από τον Όμιλο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οράματος και της στρατηγικής του. Τα οφέλη είναι πολλά , όπως ανάπτυξη, συμμόρφωση με τους κανονισμούς, μειωμένα παράπονα πελατών, βιωσιμότητα, προστασία των Brands και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αστοχιών και ανακλήσεων των προϊόντων. Η οικοδόμηση, διατήρηση και βελτίωση της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων είναι συνεχής, πολυσύνθετη και απαιτεί τόσο επιστημονική όσο και πολυεπίπεδη διοικητική οργανωτική προσέγγιση και πολιτική με σκοπό να μπορεί να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις στρατηγικές ανάγκες του Ομίλου με την πάροδο του χρόνου.

Συνέντευξη της κ. Χριστίνας Πάνου στη Δημοσιογράφο του Cibum Δέσποινα Χάρου κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονομής των FEA 2023.

Η εκπαίδευση των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα για τον όμιλο σύμφωνα με την Διεθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας γι αυτό διακρίθηκε με Gold βραβείο και στην κατηγορία Excellent Food Related Training Scheme: «Ο κύριος μοχλός για την απόδοση και την ανάπτυξη των εργαζομένων είναι η εκπαίδευσή σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ο Όμιλος έχει αναγνωρίσει ότι το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να μας διαφοροποιήσει και να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιτυγχάνεται όταν η εκπαίδευσή του είναι συνεχής, προσαρμόζεται στις ανάγκες, εξελίξεις και τις αλλαγές . Η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όραμα και τους επιχειρησιακούς στόχους του Ομίλου και αποτελεί σημαντική παράμετρο για το πλάνο ανάπτυξης του συστήματος αξιολόγησης και απόδοσης που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και μια δεκαετία στις διαδικασίες μας» τόνισε η QHSE Manager.

- Advertisement -

Ο Όμιλος Goody’s-Everest είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας μερικά από τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης, όπως τα Goody’s Burger House, everest, Flocafé Espresso Room & La Pasteria. Μέσω των σημάτων του, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων με ξεχωριστό γευστικό αποτύπωμα και προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Απασχολεί – άμεσα και έμμεσα – περισσότερους από 5.000 εργαζομένους, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Ο Όμιλος λειτουργεί 2 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πελάτες σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Όμιλος Goody’s-Everest έχει δεσμευτεί εθελοντικά και ενσωματώνει στη λειτουργία του τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) συνεισφέροντας στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs) μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Η κ. Πάνου μιλώντας συνεχώς με πάθος για την δουλειά της και με εμφανή την αγάπη για το αντικείμενο της Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, αλλά και για τον όμιλο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως όραμα των Goody’s/Everest είναι «να δημιουργούμε αξία με επίκεντρο την καινοτομία στον κλάδο της εστίασης και την παροχή ποιοτικού και ασφαλούς φαγητού για όλους, πάντα χρησιμοποιώντας το μέγεθός μας ώστε να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό».

Οι νικητές των βραβείων Food Expert’s Awards 2023 στο πλαίσιο της 31ης Detrop Helexpo στη Θεσσαλονίκη.
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.