Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλκιδική: Δεν προκύπτει σύνδεση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία με το νερό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧαλκιδική: Δεν προκύπτει σύνδεση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία με το νερό
spot_img

Κατάλληλο προς πόση είναι το νερό του δικτύου ύδρευσης στην Αρναία Χαλκιδικής, καθώς, μετά από σειρά έκτακτων δειγματοληψιών και αναλύσεων που διενεργήθηκαν με αίτημα της δημοτικής Αρχής, δεν προκύπτει σύνδεση των προσφάτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με το νερό.

Ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής είχε προχωρήσει σε προληπτική σύσταση προς τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις 17 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Δείγματα νερού εξετάστηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής, το εργαστήριο του ΕΟΔΥ στη Λάρισα και του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

“Το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας, είναι ασφαλές και γίνεται ακόμα ασφαλέστερο μετά την ολοκλήρωση του έργου εφαρμογής νέων φίλτρων σε τρεις γεωτρήσεις, που ήδη παραδόθηκε”, δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Επιπλέον, επειδή δεν εντοπίστηκε η πηγή διασποράς της ίωσης, κάλεσε τους δημότες να παραμείνουν σχολαστικοί στην εφαρμογή μέτρων προσωπικής υγιεινής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα