Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 900 έφτασαν τα κρούσματα σαλμονέλωσης από κρεμμύδια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: 900 έφτασαν τα κρούσματα σαλμονέλωσης από κρεμμύδια
spot_img

Συνεχίζεται η επιδημία σαλμονέλωσης από κρεμμύδια στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξάνεται παρά το γεγονός ότι τα εισαγόμενα από το Μεξικό προϊόντα της ProSource Inc έχουν ανακληθεί. Τα κρούσματα έφτασαν πλέον τα 892 με το Τέξας να είναι ο «πρωταγωνιστής» με 207 ασθενείς. Αν και τα κρεμμύδια θεωρούνται προϊόν χαμηλού κινδύνου, ωστόσο, προκαλούν μια σειρά από θέματα ασφάλειας τροφίμων τα τελευταία χρόνια.

Από την αρχή της επιδημίας οι αρχές είχαν εκτιμήσει ότι ο αριθμός των θυμάτων των κρεμμυδιών είναι πολύ υψηλότερος – και δεν έπεσαν έξω – λόγω του χρόνου εμφάνισης των συμπτωμάτων και αναφοράς τους στις υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη κατατεθεί μήνυση για την επιδημία. Ο Ρον Σάιμον, ο δικηγόρος που κατέθεσε την πρώτη αγωγή κατά της ProSource Inc., δήλωσε:

«Πολλές επιδημίες συνδέονται τελικά με προϊόντα που εισάγονται από εταιρείες που δεν λειτουργούν σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που επιβάλλει ο FDA στο εσωτερικό. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή και παρόμοιες αγωγές για να κατανοήσουμε πώς συνέβη αυτό, ώστε να αποτρέψουμε μελλοντικά ξεσπάσματα».

Η ProSource Produce LLC και η Keeler Family Farms έκαναν την εισαγωγή των κρεμμυδιών από την Πολιτεία Τσιουάουα, του Μεξικού, μεταξύ 1 Ιουλίου και 31 Αυγούστου. Ωστόσο, ο FDA αναφέρει ότι τα κρεμμύδια μπορούν να παραμείνουν βρώσιμα για τρεις μήνες ή περισσότερο, ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν αναφέρει πόσοι τόνοι κρεμμυδιών εισήχθησαν.

Οι αρχές προειδοποίησαν το κοινό να πετάξει όλα τα κρεμμύδια που τυχόν έχει στο σπίτι του άσχετα με το εάν σχετίζονται με την επιδημία ή όχι ενώ χαρακτήρισαν αυτό το στέλεχος της επιδημίας είναι πολύ επικίνδυνο καθώς το 1/3 των κρουσμάτων χρειάζεται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο