Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Προσοχή – Ανάκληση ελληνικών νοθευμένων ελαιόλαδων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΦΕΤ: Προσοχή - Ανάκληση ελληνικών νοθευμένων ελαιόλαδων
spot_img

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Δ/νσεις Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., η οποία διενήργησε τις εργαστηριακές αναλύσεις, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή δόλιων πρακτικών & νοθείας στο ελαιόλαδο, διαπίστωσαν την εμπορία προϊόντων τα οποία επισημαίνονται ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, ενώ βρέθηκαν να περιέχουν σπορέλαιο σε μεγάλο ποσοστό.


Πρόκειται για δύο παρτίδες του προϊόντος «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» με την εμπορική
ονομασία «OLIS» που τυποποιούνται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑΣΟΥ Α.Ε.- OLIS A.E.», ΤΚ 64004 ΘΑΣΟΣ με αλφαριθμητικό αριθμό μονάδας τυποποίησης EL 40457 και συγκεκριμένα:
• μεταλλική κλειστή συσκευασία 5 λίτρων, με αριθμό παρτίδας L F132821 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 15/07/2023.
• μεταλλική κλειστή συσκευασία 5 λίτρων, με αριθμό παρτίδας L F052621 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/05/2023.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ προϊόντα, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, (φωτογραφίες
παρακάτω), να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο