Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Αξιολόγηση της γενετικώς τροποποιημένης σόγιας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Αξιολόγηση της γενετικώς τροποποιημένης σόγιας
spot_img

Η ομάδα ΓΤΟ της EFSA αξιολόγησε τα δεδομένα για πιθανούς νέους κινδύνους για την ανανέωση της έγκρισης

Η πολυεθνική εταιρεία BASF Agricultural Solutions Seed US LLC, με αίτησή της στην ομάδα της EFSA για τους γενετικά τροποποιημένου οργανισμούς και βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1829/2003 ζήτησε επιστημονική αξιολόγηση κινδύνου όσον αφορά τα δεδομένα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ανανέωσης της αίτησης έγκρισης για τη γενετικώς τροποποιημένη σόγια A5547-127, με ανοχή στα ζιζανιοκτόνα, για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, εξαιρουμένης της καλλιέργειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δεδομένα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της παρούσας αίτησης ανανέωσης περιείχαν εκθέσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης μετά τη διάθεση στην αγορά, συστηματική έρευνα και αξιολόγηση της βιβλιογραφίας, επικαιροποιημένες βιοπληροφορικές αναλύσεις και πρόσθετα έγγραφα ή μελέτες που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του αιτούντος.

Η ομάδα ΓΤΟ αξιολόγησε τα δεδομένα αυτά για πιθανούς νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή νέες επιστημονικές αβεβαιότητες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου έγκρισης και δεν αξιολογήθηκαν προηγουμένως στο πλαίσιο της αρχικής αίτησης.

Η ομάδα ΓΤΟ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στην αίτηση ανανέωσης της EFSA-GMO-RX-020 για νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή επιστημονικές αβεβαιότητες που θα άλλαζαν τα συμπεράσματα της αρχικής εκτίμησης κινδύνου για τη σόγια A5547-127.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο