Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Αξιολόγηση της γενετικώς τροποποιημένης σόγιας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Αξιολόγηση της γενετικώς τροποποιημένης σόγιας
spot_img

Η ομάδα ΓΤΟ της EFSA αξιολόγησε τα δεδομένα για πιθανούς νέους κινδύνους για την ανανέωση της έγκρισης

Η πολυεθνική εταιρεία BASF Agricultural Solutions Seed US LLC, με αίτησή της στην ομάδα της EFSA για τους γενετικά τροποποιημένου οργανισμούς και βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1829/2003 ζήτησε επιστημονική αξιολόγηση κινδύνου όσον αφορά τα δεδομένα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ανανέωσης της αίτησης έγκρισης για τη γενετικώς τροποποιημένη σόγια A5547-127, με ανοχή στα ζιζανιοκτόνα, για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, εξαιρουμένης της καλλιέργειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δεδομένα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της παρούσας αίτησης ανανέωσης περιείχαν εκθέσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης μετά τη διάθεση στην αγορά, συστηματική έρευνα και αξιολόγηση της βιβλιογραφίας, επικαιροποιημένες βιοπληροφορικές αναλύσεις και πρόσθετα έγγραφα ή μελέτες που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του αιτούντος.

Η ομάδα ΓΤΟ αξιολόγησε τα δεδομένα αυτά για πιθανούς νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή νέες επιστημονικές αβεβαιότητες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου έγκρισης και δεν αξιολογήθηκαν προηγουμένως στο πλαίσιο της αρχικής αίτησης.

Η ομάδα ΓΤΟ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στην αίτηση ανανέωσης της EFSA-GMO-RX-020 για νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή επιστημονικές αβεβαιότητες που θα άλλαζαν τα συμπεράσματα της αρχικής εκτίμησης κινδύνου για τη σόγια A5547-127.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα