Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση από το RASFF σε 23 χώρες και στην Ελλάδα για κίνδυνο από γεμιστά ζυμαρικά

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΕιδοποίηση από το RASFF σε 23 χώρες και στην Ελλάδα για κίνδυνο από γεμιστά ζυμαρικά
spot_img

23 χώρες και η Ελλάδα ενημερώθηκαν από τη Γερμανία μέσω του RASFF για πιθανό κίνδυνο από συσκευασμένα γεμιστά ζυμαρικά.

23 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενημερώθηκαν από το Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) για πιθανό κίνδυνο από συσκευασμένα  γεμιστά με γαρίδες ζυμαρικά(dumplings).

- Advertisement -

H Γερμανία έχει ήδη ανακαλέσει τα προϊόντα Mini Mandu Prawn Dumplings καθώς «λόγω μιας λανθασμένης διαδικασίας παραγωγής, το προϊόν μολύνθηκε με αυγό που είναι αλλεργιογόνο. Το προϊόν μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε ευαίσθητα άτομα».

Εάν είστε αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί στα αυγά, μην καταναλώσετε αυτό το προϊόν και επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης από όπου το αγοράσατε, αναφέρει η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων του Βελγίου, ενώ και η Νορβηγία, όπως και το Λουξεμβούργο, ενημέρωσε ήδη για το θέμα τους καταναλωτές.

Τα αυγά είναι μια από τις πιο κοινές τροφές που προκαλούν αλλεργίες. Τα συμπτώματα αλλεργίας στα αυγά εμφανίζονται συνήθως λίγα λεπτά έως λίγες ώρες μετά την κατανάλωση αυγών ή τροφών που περιέχουν αυγά. Τα σημεία και τα συμπτώματα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, κνίδωση, ρινική συμφόρηση και έμετο ή άλλα πεπτικά προβλήματα. Σπάνια, η αλλεργία στα αυγά μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία — μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα