Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επίσημο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕίναι επίσημο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων (E171). Η απαγόρευση θα ισχύσει μετά από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι, από φέτος το καλοκαίρι, το διοξείδιο του τιτανίου δεν θα πρέπει πλέον να προστίθεται στα τρόφιμα.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε οι πολίτες μας και η υγεία τους είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας για τους καταναλωτές.

Ένας ακρογωνιαίος λίθος αυτής της εργασίας είναι να διασφαλίσουμε ότι μόνο ασφαλείς ουσίες, που υποστηρίζονται από έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, φτάνουν στα πιάτα μας. Με τη σημερινή απαγόρευση, αφαιρούμε ένα πρόσθετο τροφίμων που δεν θεωρείται πλέον ασφαλές. Βασίζομαι στις αρχές των κρατών μελών για τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων θα τερματίσουν τη χρήση του E171 στα τρόφιμα».

Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται για να δώσει λευκό χρώμα σε πολλά τρόφιμα, από αρτοσκευάσματα και επάλειψη σάντουιτς μέχρι σούπες, σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας και συμπληρώματα διατροφής. Τα κράτη μέλη ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής, που υποβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.

Διεθνή: Βρήκε σκουριασμένο καρφί μέσα σε σφολιάτα!

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα