Προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση από όλο και περισσότερους καταναλωτές που ανησυχούν για την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν
«O φόβος φυλάει τα έρμα» λέει η λαϊκή ρήση, και τον φόβο αυτόν ακριβώς του καταναλωτικού κοινού, κυρίως μετά τις απανωτές ανακλήσεις τόνων μολυσμένων τροφίμων που διανεμήθηκαν από τις εταιρείες BrucePak και Boar’s Head έκαναν κάποιοι ευκαιρία στις ΗΠΑ.
Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν αυστηρές δοκιμές για τα τρόφιμά τους αλλά και για τα τρόφιμα των κατοικιδίων τους, μια νέα εγκατάσταση εξέτασης τροφίμων στο Fairfield υπόσχεται να τους ικανοποιήσει.
Η SGS North America άνοιξε το εργαστήριό της στις εγκαταστάσεις που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν για δοκιμές καταναλωτικών προϊόντων και καλλυντικών και εξετάζει προϊόντα τροφίμων για κατασκευαστές, λιανοπωλητές αλλά και απλούς καταναλωτές, αναζητώντας μολυσματικές ουσίες όπως η σαλμονέλα και το παθογόνο E. coli.
Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;
«Παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών», δήλωσε η Jodi Jurgens, επικεφαλής του τμήματος τροφίμων της SGS North America. «Διαθέτουμε τις ταχύτερες μεθόδους που υπάρχουν. Μπορούμε να κάνουμε μια ανάλυση παθογόνων μικροοργανισμών σε 24 ώρες ή και λιγότερο».
Διαβάστε ακόμη: Προσοχή! Viral συνταγή για αφράτο ποπ κορν στο TikTok είναι σκέτη «βόμβα» μόλυνσης από E. coli και σαλμονέλα
«Η αγορά εξελίσσεται, οπότε πρέπει να εξελισσόμαστε κι εμείς», δήλωσε ο Derick Govender, επικεφαλής της SGS North America για τη Βόρεια Αμερική. «Τι είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες μας σε τακτική βάση; Πώς μπορούν οι πελάτες μας να βελτιώσουν την παραγωγή τους;»
Ο Jurgens δήλωσε ότι επί του παρόντος το εργαστήριο δεν διαθέτει τεστ αναζήτησης PFAs, κοινώς γνωστές ως αιώνιες χημικές ουσίες, αλλά θα μπορούσε να έχει στο μέλλον, αν το ζητήσουν αρκετοί πελάτες.