Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FIRST 2022: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από επιστήμονες τροφίμων για τη βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFIRST 2022: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από επιστήμονες τροφίμων για τη βιωσιμότητα
spot_img

Στο FIRST (Food Improved by Research, Science, and Technology) του 2022 θα συναντηθούν ποικίλες οπτικές όσων εμπλέκονται με το χώρο της Επιστήμης των Τροφίμων, για να εξερευνήσουν το θέμα:

Hacking the Food Supply: Μπορούμε να συνθέσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον;

Αυτό τον καιρό, διεξάγεται επείγουσα συζήτηση σχετικά με το μέλλον των τροφίμων και ποτών και ποιες εξελίξεις θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το άγχος της κλιματικής αλλαγής. Οι κυβερνήσεις, τα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών και η βιομηχανία πραγματοποιούν μαζικές επενδύσεις σε ποικίλα οράματα για το μέλλον: από την κάθετη γεωργία και τα γιγαντιαία θερμοκήπια, μέχρι τη δημιουργία τεχνητής γεύσης αλκοόλης, τη ζύμωση ακριβείας που συνθέτει πρωτεΐνες, λιπίδια ή ένζυμα – χωρίς ζωική πηγή που παράγει μεθάνιο – ή φυτά γονιδιακής επεξεργασίας ικανά να αντισταθούν στην ξηρασία ή τη φθορά.

Το Πανεπιστήμοπ Wageningen μόλις δημοσίευσε ένα άρθρο που αναφέρει ότι τα ευρήματα από το Agrifood Monitor υποδηλώνουν πως η βιωσιμότητα θα είναι όλο και πιο σημαντική για τους καταναλωτές: “Όσον αφορά τα τρόφιμα στο πιάτο τους, οι άνθρωποι βρίσκουν τη δικαιοσύνη, την ευημερία των ζώων, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και έννοιες όπως η διαφάνεια και η φυσική / περιφερειακή παραγωγή πιο σημαντικές από ποτέ”.

Έχουμε την τεχνολογία να παράγουμε τρόφιμα ενόψει της ξηρασίας, των πλημμυρών και των ασθενειών. Αλλά το κατά πόσο είναι όλα αυτά βιώσιμα, είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Το Good Food Institute δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία η κυτταρική γεωργία θα είναι κλιμακούμενη και ανταγωνιστική – ως προς το κόστος – μέχρι το 2030.

Ωστόσο, βλέπουμε τις καινοτομίες στα τρόφιμα και τα ποτά να φαίνονται πολλά υποσχόμενες απέναντι στις δασικές πυρκαγιές, την ξηρασία ή τις πλημμύρες.

Κρασί χωρίς σταφύλια, μπριζόλα χωρίς βόδι, ρύζι χωρίς δηλητηριώδη βαρέα μέταλλα.

Το Institute Of Food Technologies- IFT καλεί την κοινότητα των Επιστημόνων Τροφίμων να συμμετάσχει στη συζήτηση.

  • Μπορούμε πραγματικά να παράγουμε τρόφιμα πιο βιώσιμα;
  • Ποια είναι τα ελπιδοφόρα νέα σύνορα στην εξαγωγή, τη σύνθεση και, κατά τα άλλα, την παραβίαση μιας πιο ανθρώπινης, φιλικής προς το κλίμα και φιλικής προς τον καταναλωτή προσφοράς τροφίμων;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο