ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFood Fraud-Αττική: Παράνομη διακίνηση ελιών και ελαιολάδου ΠΟΠ/ ΠΓΕ

Food Fraud-Αττική: Παράνομη διακίνηση ελιών και ελαιολάδου ΠΟΠ/ ΠΓΕ

1 λεπτά ανάγνωσης

Μία επιχείρηση παραπέμφθηκε για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ΠΟΠ και ΠΓΕ, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε σημεία λιανικής πώλησης, στην περιοχή της Αττικής και διερεύνηση σε ηλεκτρονικά καταστήματα και διαφημιστικά sites. Το θέμα αφορά τα συστήματα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γεωγραφικές ενδείξεις «Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης» (ΠΟΠ) και «Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη» που έχουν να κάνουν με τρόφιμα και οίνο.

- Advertisement -

Η εταιρεία «Καλτσάς Μ. Ευάγγελος», η οποία αν και δεν είναι καταχωρημένη στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων Χρήσης των Ενδείξεων ΠΟΠ και ΠΓΕ», τοποθέτησε και διέθεσε στην αγορά ελιές, που έφεραν επί της ετικέτας τους την ένδειξη «Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ» και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την ένδειξη «Θάσος ΠΓΕ».

Και τα δύο προϊόντα έφεραν στην ετικέτα τους το αντίστοιχο Ενωσιακό Σύμβολο των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα η εταιρεία \παραπέμφθηκε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτο ανταγωνισμό.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση

Έως και 9 φυτοφάρμακα σε μία ντομάτα εντόπισε ανάλυση λαχανικών από μεγάλα σουπερμάρκετ – Η εκτίμηση κινδύνου για τα παιδιά

Οι ντομάτες είναι το λαχανικό με τη μεγαλύτερη ποικιλία φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με νέα ανάλυση 390 δειγμάτων λαχανικών από σούπερ μάρκετ