Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γερμανία: Δημοσκόπηση σχετικά με το τι πιστεύουν και τι γνωρίζουν οι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓερμανία: Δημοσκόπηση σχετικά με το τι πιστεύουν και τι γνωρίζουν οι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων (BfR) διενήργησε δημοσκόπηση σχετικά με το τι πιστεύουν οι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων. Τα ευρήματα προέρχονται από την πιο πρόσφατη παρακολούθηση καταναλωτών άνω των 16 ετών, τον Αύγουστο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι τα τρόφιμα στη Γερμανία είναι ασφαλή και ότι η ασφάλεια συνεχώς βελτιώνεται. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αξιολόγησαν τα τρόφιμα ως περισσότερο ασφαλή από ό,τι άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως παιδικά παιχνίδια, προϊόντα περιποίησης σώματος ή ρούχα.

Πάνω από το 40% είπε ότι η ασφάλεια των προϊόντων διατροφής που πωλούνται στη χώρα τείνει να αυξάνεται, το ένα τρίτο είπε ότι παραμένει η ίδια και ένας στους πέντε είπε ότι μειώνεται.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την υγεία που ανέφεραν οι ερωτηθέντες είναι ορισμένα συστατικά όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος ή αλάτι στα τρόφιμα. Ακολουθούν γενικά οι ανεπιθύμητες ουσίες, η ανθυγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής, η ανεπαρκής/παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών και η έλλειψη υγιεινής.

Γνώση και ανησυχία για τα παθογόνα

Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν ακούσει για γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και μικροπλαστικά. Οι μισοί έχουν ακούσει για τη Listeria στα τρόφιμα, αλλά μόνο το ένα τέταρτο γνώριζε για το Campylobacter.

Τα μικροπλαστικά στα τρόφιμα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι ανησυχούν ή ανησυχούν πολύ για αυτό. Η αντίσταση στα αντιβιοτικά βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 48%, αλλά η ανησυχία έχει μειωθεί κατά 9% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα.

Μόνο το 15% εξέφρασε ανησυχία για τη Listeria στα τρόφιμα, το 13% για την υγιεινή των τροφίμων στο σπίτι και το 6% για το Campylobacter.

Μόνο το 11% ήταν πολύ καλά ενημερωμένο ή καλά ενημερωμένο για τη Listeria στα τρόφιμα και το 5% για το Campylobacter.

Και τέλος μόνο ένας στους εννέα ερωτηθέντες είχε ακούσει για το PFAS στα τρόφιμα.

Δείτε επίσης:

EFSA: Η Γνωμοδότηση για το πρόσθετο Ε471 σε βρεφικά τρόφιμα

Ισπανία: 22 συλλήψεις για διακίνηση ακατάλληλων τροφίμων

Deliveroo: Αύξηση κατά 105% στις παραγγελίες τροφίμων φυτικής προέλευσης

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο