Έχετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων τα υπολείμματα του χθεσινοβραδινού φαγητού στο πλαστικό τους δοχείο; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.
Η ειδικός σε θέματα τοξικολογίας Dr Yvonne Burkart, μιλώντας στο Steven Bartlett’s Diary of a CEO Podcast, εξήγησε ότι ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων μπορούν να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια στο φαγητό σας «ακριβώς από ένα μικροσκοπικό τετραγωνικό εκατοστό».
- Δείτε επίσης: Γιατί τρέχει η μύτη μας με το πικάντικο φαγητό;
- Δείτε επίσης: Τι σημαίνει το εμβληματικό λογότυπο της Lurpak;
Ο Στίβεν, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο που παραδέχτηκε ότι ήταν «σούπερ βολικό» για τα γεύματα εργασίας του, ρώτησε αν ήταν ασφαλή.
«Απολύτως όχι», επιβεβαίωσε η Dr Burkart σε ένα απόσπασμα του TikTok. «Μην βάζετε τα πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων». Επανέλαβε την προειδοποίησή της για τα μικροπλαστικά, λέγοντας: «Με τα μικροπλαστικά, είναι σκληρά – είναι μια συμπαγής μάζα. Δεν διασπάται στο σώμα».
Όταν ο Στίβεν αναρωτήθηκε εάν μια ετικέτα “χωρίς BPA” σήμαινε ότι το δοχείο του ήταν ασφαλές, εκείνη απάντησε: «Είναι ακόμα μικροπλαστικό. Εξακολουθεί να απελευθερώνει νανοπλαστικό. Και πιθανότατα περιέχει φθαλικές ενώσεις σε αυτό ανάλογα με τον τύπο του πλαστικού».