Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δε πρέπει ΠΟΤΕ να βάζετε πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων – Ειδικός εξηγεί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί δε πρέπει ΠΟΤΕ να βάζετε πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων - Ειδικός εξηγεί
spot_img

Έχετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων τα υπολείμματα του χθεσινοβραδινού φαγητού στο πλαστικό τους δοχείο; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Η ειδικός σε θέματα τοξικολογίας Dr Yvonne Burkart, μιλώντας στο Steven Bartlett’s Diary of a CEO Podcast, εξήγησε ότι ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων μπορούν να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια στο φαγητό σας «ακριβώς από ένα μικροσκοπικό τετραγωνικό εκατοστό».

- Advertisement -

Ο Στίβεν, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο που παραδέχτηκε ότι ήταν «σούπερ βολικό» για τα γεύματα εργασίας του, ρώτησε αν ήταν ασφαλή.

«Απολύτως όχι», επιβεβαίωσε η Dr Burkart σε ένα απόσπασμα του TikTok. «Μην βάζετε τα πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων». Επανέλαβε την προειδοποίησή της για τα μικροπλαστικά, λέγοντας: «Με τα μικροπλαστικά, είναι σκληρά – είναι μια συμπαγής μάζα. Δεν διασπάται στο σώμα».

https://www.tiktok.com/@diaryofaceoclip/video/7438547804458323232?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Όταν ο Στίβεν αναρωτήθηκε εάν μια ετικέτα “χωρίς BPA” σήμαινε ότι το δοχείο του ήταν ασφαλές, εκείνη απάντησε: «Είναι ακόμα μικροπλαστικό. Εξακολουθεί να απελευθερώνει νανοπλαστικό. Και πιθανότατα περιέχει φθαλικές ενώσεις σε αυτό ανάλογα με τον τύπο του πλαστικού».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δέκα διαφορετικά φυτοφάρμακα σε δημοφιλή μάρκα μούσλι που πωλείται και στην Ελλάδα – Τι έδειξε το εργαστηριακό τεστ του Ökotest

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και υπερβολική ζάχαρη έδωσαν στο συγκεκριμένο μούσλι μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα που μπήκαν στο μικροσκόπιο

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα