ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε πάγο στο αεροπλάνο

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε πάγο στο αεροπλάνο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ας ευχαριστηθούμε το ταξίδι χωρίς απρόοπτα!


Είναι πολύ γνωστό ότι τα αεροπλάνα είναι γεμάτα μικρόβια και η παραγγελία πάγου είναι ίσως ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

- Advertisement -

«Ο πάγος τοποθετείται σε ένα δίσκο με σέσουλα αλλά οι δίσκοι δεν καθαρίζονται και πολύ συχνά. Κάθε επιφάνεια στο αεροπλάνο αγγίζεται από εκατοντάδες ανθρώπους αλλά η καμπίνα επιβατών δυστυχώς, δεν απολυμαίνεται συχνά. Δεν έχουμε χρόνο ούτε να πλύνουμε τα χέρια μας κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος των ποτών», σχολίασε ένας χρήστης του Reddit που ισχυρίζεται ότι είναι αεροσυνοδός σε ένα viral thread.

Και δεν είναι μόνο η παγοθήκη βρώμικη, αλλά και ο ίδιος ο πάγος φτιάχνεται συνήθως από το νερό της βρύσης του αεροπλάνου, το οποίο δε φημίζεται και για την ποιότητά του. Μια μελέτη του 2019 έδειξε ότι 11 μεγάλες και 12 περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν νερό ακατάλληλο για πόση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να απολυμαίνουν και να ξεπλένουν τη δεξαμενή νερού ενός αεροπλάνου μόνο τέσσερις φορές ετησίως – ή μία φορά ετησίως εάν την ελέγχουν κάθε μήνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιβάτες δεν πρέπει να πίνουν «νερό που δεν είναι σε σφραγισμένο μπουκάλι, καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο».

Τώρα, αν σώνει και ντε, θέλετε να απολαύσετε παγωμένο το ρόφημά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, οι επιστήμονες λένε ότι είναι ασφαλέστερο να το κάνετε με ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό ή σόδα. Υπάρχει «συνεπής μείωση του βακτηριακού κινδύνου λόγω του αλκοόλ, του CO2, του pH και των αντιβακτηριακών συστατικών της βότκας, του ουίσκι, του Μαρτίνι, του τσαγιού ροδάκινου, του τονωτικού νερού και της κόκα κόλα», σύμφωνα με το «Travel + Leisure».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας