Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé κλείνει το εργοστάσιο πίτσας η οποία προκάλεσε τον θάνατο 2 παιδιών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Nestlé κλείνει το εργοστάσιο πίτσας η οποία προκάλεσε τον θάνατο 2 παιδιών
spot_img

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το 2022 ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο οι Γαλλικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Nestle έξω από το Παρίσι, όπου παρασκευάζονται οι πίτσες Fraîch’Up τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να του βάλει λουκέτο. Αυτές οι πίτσες ήταν η αιτία να δηλητηριαστούν 56 άνθρωποι, τον περασμένο Φεβρουάριο, κυρίως μικρά παιδιά εκ των οποίων δύο έχασαν τη ζωή τους ενώ σημειώθηκαν και 50 περιπτώσεις Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου (HUS). Όλοι οι ασθενείς είχαν καταναλώσει πίτσα buitoni και βρέθηκαν θετικοί στο E. Coli. 

Αν και η Nestlé, είπε στα συνδικάτα ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και οι αναμενόμενοι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν, το συνδικάτο των εργαζομένων Force Ouvrière είπε ότι πιστεύει ότι ο βασικός λόγος για το θέμα είναι το ξέσπασμα του E. coli που συνδέεται με τις κατεψυγμένες πίτσες από το εμπορικό σήμα Fraîch’Up.

Η Nestlé εξετάζει είτε την αναδιοργάνωση των εργασιών είτε το κλείσιμο του εργοστασίου. Η τελική απόφαση για τη μελλοντική πορεία αναμένεται μέχρι τις 30 Μαρτίου. Εάν η εγκατάσταση κλείσει, περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο