Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί “γκρεμίζεται” το εμβληματικό βουνό από τη συσκευασία της toblerone

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓιατί "γκρεμίζεται" το εμβληματικό βουνό από τη συσκευασία της toblerone
spot_img

Η εικόνα του βουνού Matterhorn που κοσμεί τη συσκευασία της σοκολάτας Toblerone από το 1960, θα αφαιρεθεί και τη θέση του θα πάρει ένα άλλο “ορεινό” λογότυπο.

   Σε αλλαγή της εικόνας του εμβληματικού βουνού στη συσκευασία της προχωρά η Toblerone. Το ελβετικό βουνό Matterhorn που κοσμεί τη συσκευασία της σοκολάτας για περισσότερες από 6 δεκαετίες, θα αφαιρεθεί αφού η μητρική εταιρία της, Mondelēz International μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων της από την Ελβετία στη Σλοβακία, όπως έχει γράψει το Cibum από τον Ιούνιο του 2022.

Η Ελβετική νομοθεσία απαγορεύει την ύπαρξη ελβετικών συμβόλων σε παραγόμενα έκτος χώρας γαλακτοκομικά προϊόντα.

  Σύμφωνα με τους Ελβετικούς κανόνες για τη χρήση χαρακτηριστικών σε γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται εκτός Ελβετίας, αναγκάζουν την εταιρία να αφαιρέσει το βουνό από τη συσκευασία της σοκολατένιας ράβδου. “Για να ξεκλειδώσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη και να καλύψουμε τη ζήτηση, αυξάνουμε την παραγωγική μας ικανότητα και επενδύουμε στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας στη Βέρνη και στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία», λέει στο FoodIngredientsFirst εκπρόσωπος της Mondelēz. “Η Βέρνη είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον. Η επένδυση θα ξεκλειδώσει σημαντική χωρητικότητα στην τοποθεσία μας στη Βέρνη, η οποία είναι η έδρα της Toblerone, και σημαίνει ότι μπορούν να κατασκευαστούν εκατομμύρια περισσότερα tablet κάθε χρόνο, μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα”.       

Η νομοθεσία της Ελβετικής συμβολολογίας στην επισήμανση προϊόντων, που καλύπτεται από τη Swissness Act, προβλέπει πως για να χρησιμοποιούν τα προϊόντα Ελβετικά σύμβολα, θα πρέπει το 80% των πρώτων υλών τους να παράγεται εντός της χώρας. Ωστόσο τα προϊόντα με βάση το γάλα θα πρέπει να αποτελούνται από συστατικά 100% παραγόμενα στην Ελβετία. 

Η νέα συσκευασία Toblerone, σύμφωνα με το The food ingredients first,  θα διαθέτει “ένα εκσυγχρονισμένο και βελτιωμένο ορεινό λογότυπο που ευθυγραμμίζεται με τη γεωμετρική και τριγωνική αισθητική”. “Για νομικούς λόγους, οι αλλαγές που κάνουμε στην κατασκευή μας σημαίνουν ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τη συσκευασία μας ώστε να συμμορφώνεται με την ελβετική νομοθεσία”, λέει ο εκπρόσωπος στο ίδιο μέσο. “Μια εξελιγμένη οπτική ταυτότητα αποκαλύπτεται μέσω ενημερωμένης συσκευασίας που περιλαμβάνει μια χαρακτηριστική νέα γραμματοσειρά και λογότυπο Toblerone που αντλεί περαιτέρω έμπνευση από τα αρχεία Toblerone και την υπογραφή του ιδρυτή μας, Tobler’s”.

    Η Toblerone είναι η πιο διάσημη ράβδος σοκολάτας γάλακτος με τα χαρακτηριστικά τριγωνικά σχήματα, που αποτελείται από μαντολάτο και μέλι. Δημιουργήθηκε από τον Theodor Tobler στη Βέρνη της Ελβετίας, το 1908, ενώ η ονομασία προέρχεται από τον συνδυασμό του επωνύμου του δημιουργού του, Theodore Tobler και της ιταλικής λέξης για το “νουγκά” (μαντολάτο), Torrone.

Η εικόνα του βουνού Matterhorn κοσμεί τη συσκευασία της σοκολάτας Toblerone από το 1960. Ο ιστότοπος της Mondelēz International αναφέρει, “το τριγωνικό σχήμα του Toberlone ήταν εμπνευσμένο από την ορεινή πατρίδα του Theodor Tobler, ιδιαίτερα το Matterhorn”.

   Σε μία, που όπως αποδείχθηκε, λανθασμένη κίνησε προχώρησε η εταιρία σοκολάτας το 2016 όταν άλλαξε το σχήμα από ράβδο με τρίγωνα, σε μια πιο φλατ έκδοση. Αυτό είχε επίπτωση φυσικά στην ποσότητα της σοκολάτας, κάτι που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από τους καταναλωτές. Το 2018 η εταιρία αναγκάστηκε να την επαναφέρει στο αρχικό της σχήμα.

   Η Toblerone που θα αλλάξει επίσης το “από Ελβετία” σε “εγκαταστημένο στην Ελβετία”, που αναγράφεται στη συσκευασία της, ήταν η τελευταία σοκολάτα που παραγόταν ακόμη στην Ελβετία. Αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνη βελγική σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στη Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα