Σύμφωνα με τους ελβετικούς κανόνες επισήμανσης, η σοκολάτα που παρασκευάζεται στο εξωτερικό δεν μπορεί να ονομάζεται και να πωλείται ως «ελβετική»
Ο κατασκευαστής Toblerone Mondelēz θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής των εμβληματικών τριγωνικών ράβδων σοκολάτας στη Σλοβακία από την Ελβετία στα τέλη του επόμενου έτους, επικαλούμενη όχι προβήματα με τις αυξήσεις κόστους αλλά την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικής ικανότητας.
«Από τα τέλη του 2023, θα προσθέσουμε μια περιορισμένη παραγωγή Toblerone στη Σλοβακία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Mondelēz, Livia Kolmitz. Η Kolmitz δεν συνέδεσε την κίνηση με πιέσεις κόστους, επικαλούμενη ισχυρή ανάπτυξη, η οποία σήμαινε επίσης ότι η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στην ελβετική μονάδα παραγωγής της στη Βέρνη.
Τομπλερόνε
H Toblerone κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1908 και παράγεται αποκλειστικά στην Ελβετία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι γνωστή ως η ελβετική σοκολάτα με το μέλι, μαντολάτο και αμύγδαλα , σε σχήμα τριγωνικού πρίσματος με τριγωνικά κομμάτια σε σχήμα σφήνας που παραπέμπει στο διάσημο ελβετικό βουνό Matterhorn.
Σύμφωνα με αυστηρούς ελβετικούς κανόνες επισήμανσης, η σοκολάτα που παρασκευάζεται στο εξωτερικό δεν μπορεί να ονομαστεί «ελβετική», αλλά η Kolmitz αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Toblerone θα άλλαξει τη συσκευασία της.
Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Mondelēz International ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την δραστηριότητα με τις τσίχλες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Trident και Dentyne, σε ανεπτυγμένες αγορές, καθώς και την επωνυμία Halls cough drop, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στις σοκολάτες και τα σνακ.