ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Επιδημία E. coli από φαλάφελ

ΗΠΑ: Επιδημία E. coli από φαλάφελ

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα προϊόντα πωλούνται απoκλειστικά από τα σουπερμάρκετ ALDI

Τα σουπερμάρκετ aldi στις ΗΠΑ ανακαλούν προϊόντα φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες) λόγω έξαρσης λοιμώξεων από E. Coli σε τουλάχιστον έξι πολιτείες.

- Advertisement -

 Η Cuisine Innovations Unlimited έχει ανακαλέσει ορισμένα προϊόντα φαλάφελ επειδή μπορεί να είναι μολυσμένα με E. coli που παράγει τοξίνη Shiga,  ανακοίνωσε  στον ιστότοπό της η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Η ανάκληση πραγματοποιείται εν μέσω μιας πολυπολιτειακής επιδημίας E. Coli  από την οποία έχουν νοσήσει 20 άτομα σε έξι πολιτείες από τις 7 Οκτωβρίου. Το Μίσιγκαν έχει τον περισσότερο αριθμό κρουσμάτων (11), ακολουθούμενο από το Ουισκόνσιν (4). Η Φλόριντα έχει δύο περιπτώσεις, ενώ η Αϊόβα, το Κάνσας και το Οχάιο έχουν από ένα κρούσμα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον FDA από τα 18 άτομα από τα οποία πήραν συνέντευξη οι αρχές, τα 15 είπαν ότι έκαναν αγορές στα καταστήματα ALDI και  έξι ανέφεραν ότι κατανάλωσαν  φαλάφελ Earth Grown που αγόρασαν από το κατάστημα λίγες ημέρες πριν αρρωστήσουν.

Η ανάκληση αφορά τα Earth Grown Vegan Traditional Falafel And Garlic and Herb Falafel που πωλούνταν αποκλειστικά από την ALDI σε δεκάδες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Alabama, Arizona, California, Florida, Mississippi, New Jersey, New York, Texas και South Carolina. Ένας πλήρης κατάλογος των πολιτειών είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο του FDA, παρόλο που ο FDA σημείωσε ότι ενδέχεται να έχουν φτάσει και σε επιπλέον πολιτείες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.