Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής: Η σημασία ενός βραβευμένου τροφίμου – Γκάλοπ σε Έλληνες καταναλωτές

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΚαταναλωτής: Η σημασία ενός βραβευμένου τροφίμου - Γκάλοπ σε Έλληνες καταναλωτές
spot_img

Έλληνες καταναλωτές απαντούν για το πόσο επηρεάζει μία διάκριση ή επιβράβευση, τις επιλογές τους στις αγορές τροφίμων.

Ρεπορτάζ της Δέσποινας Χάρου

  • Με ποιο τρόπο ενημερώνεστε για τις καλύτερες επιλογές στην διατροφή σας;
  • Θα αγοράζατε ποιο εύκολα ένα προϊόν που έχει βραβευτεί για την ποιότητα του;
  • Είναι πιο σημαντικό, ένα βραβείο γεύσης από ένα βραβείο ποιότητας;
  • Από πού ενημερώνεστε για τη διατροφή σας;
  • Από ποιους θέλετε να αξιολογείται η ποιότητα και η ασφάλεια του φαγητού σας;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που απευθύναμε σε καταναλωτές με αφορμή την διοργάνωση των βραβείων του Cibum, Food Experts’ Awards, των FEA 2023 η τελετή απονομής των οποίων θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos, μιας από τις ιστορικότερες και  σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι καταναλωτές που απάντησαν στο γκάλοπ του Cibum, είπαν ότι ενημερώνονται κατά βάση από το internet και πως σαφώς θα εμπιστευτούν περισσότερο ένα προϊόν που έχει βραβευτεί αρκεί να ενημερωθούν για το γεγονός είτε από τα ΜΜΕ είτε μέσω της ετικέτας πάνω στο προϊόν, επιβεβαιώνοντας μελέτες σύμφωνα με τις οποίες, οι βραβευμένες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δουν αύξηση εσόδων κατά 63% και αύξηση πωλήσεων 39% ενώ οι μεγάλες εταιρείες, μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα έως και 48% και τις πωλήσεις τους μέχρι και 37%.

Οι καταναλωτές επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και το γεγονός ότι πλέον είναι πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με το φαγητό τους, αφού στην ερώτηση εάν είναι πιο σημαντική η γεύση ή η ποιότητα, είπαν πως επειδή η γεύση είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα, μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα που μπορεί να κριθεί αντικειμενικά και μάλιστα σε εταιρικό επίπεδο και όχι κατ’ ανάγκη προϊοντικό. Είναι εντυπωσιακό δε, πως θέλουν τα τρόφιμα να αξιολογούνται από ειδικούς στα τρόφιμα μέσω μιας αδιάβλητης διαδικασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που τελικά θα επιλέξουν, αφενός δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία αφετέρου είναι υψηλής ποιότητας.

Παρακολουθήστε το γκάλοπ στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα