Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος από πλαστικά πιάτα προέλευσης Αλβανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος από πλαστικά πιάτα προέλευσης Αλβανίας
spot_img

Η Ιταλία ενημέρωσε το RASFF.

Για δυνητικά σοβαρό κίνδυνο από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, ενημέρωσε η Ιταλία το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF. Μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά ,οι αρχές της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι σε πλαστικά πιάτα που παράγονται στην Αλβανία, υπάρχει κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων ουσιών στα τρόφιμα. Τα πιάτα Αλβανίας κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση ως υλικό επαφής με τρόφιμα και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Η φράση που ακούμε συχνά «μετανάστευση από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα» σημαίνει τη μαζική μεταφορά χημικών ουσιών από συσκευασίες και άλλα είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA), στα τρόφιμα. Η μετανάστευση μπορεί να επηρεάσει τόσο την ασφάλεια τροφίμων εάν οι χημικές ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες και μεταναστεύουν σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά και την ποιότητα των τροφίμων καθώς μπορεί να επηρεάζουν οργανοληπτικές ιδιότητες όπως τη γεύση, την οσμή και το χρώμα των τροφίμων. Η μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών αυξάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και με την αύξηση του χρόνου επαφής του υλικού με το τρόφιμο, ενώ εξαρτάται τόσο από τον τύπο του τροφίμου όσο και του υλικού.

Οι ειδοποιήσεις για μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών από σκεύη και συσκευασίες στα τρόφιμα δεν είναι λίγες στο RASFF, με τα προϊόντα προέλευσης Κίνας να κατέχουν την πρωτιά με διάφορα προϊόντα: από χριστουγεννιάτικα ποτήρια μέχρι φόρμες ψησίματος κέικ και από κουτιά πίτσας μέχρι ποτήρια νερού, ταψιά φούρνου, πιάτα μια χρήσης και κουτάλες μαγειρέματος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα