Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος από πλαστικά πιάτα προέλευσης Αλβανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος από πλαστικά πιάτα προέλευσης Αλβανίας
spot_img

Η Ιταλία ενημέρωσε το RASFF.

Για δυνητικά σοβαρό κίνδυνο από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, ενημέρωσε η Ιταλία το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF. Μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά ,οι αρχές της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι σε πλαστικά πιάτα που παράγονται στην Αλβανία, υπάρχει κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων ουσιών στα τρόφιμα. Τα πιάτα Αλβανίας κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση ως υλικό επαφής με τρόφιμα και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Η φράση που ακούμε συχνά «μετανάστευση από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα» σημαίνει τη μαζική μεταφορά χημικών ουσιών από συσκευασίες και άλλα είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA), στα τρόφιμα. Η μετανάστευση μπορεί να επηρεάσει τόσο την ασφάλεια τροφίμων εάν οι χημικές ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες και μεταναστεύουν σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά και την ποιότητα των τροφίμων καθώς μπορεί να επηρεάζουν οργανοληπτικές ιδιότητες όπως τη γεύση, την οσμή και το χρώμα των τροφίμων. Η μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών αυξάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και με την αύξηση του χρόνου επαφής του υλικού με το τρόφιμο, ενώ εξαρτάται τόσο από τον τύπο του τροφίμου όσο και του υλικού.

Οι ειδοποιήσεις για μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών από σκεύη και συσκευασίες στα τρόφιμα δεν είναι λίγες στο RASFF, με τα προϊόντα προέλευσης Κίνας να κατέχουν την πρωτιά με διάφορα προϊόντα: από χριστουγεννιάτικα ποτήρια μέχρι φόρμες ψησίματος κέικ και από κουτιά πίτσας μέχρι ποτήρια νερού, ταψιά φούρνου, πιάτα μια χρήσης και κουτάλες μαγειρέματος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα