Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κονσέρβα τόνου: Αστοχίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας σε μονάδα επεξεργασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚονσέρβα τόνου: Αστοχίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας σε μονάδα επεξεργασίας
spot_img

Τα ευρήματα επιθεώρησης σε μονάδα επεξεργασίας κονσερβοποιημένου τόνου.

Προειδοποιητική επιστολή σε μονάδα κονσερβοποίησης τόνου στην Κίνα για πολλαπλές παραβιάσεις των κανονισμών Ανάλυσης Κινδύνου και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου θαλασσινών (HACCP) και Ελέγχου Άδειας Έκτακτης Ανάγκης απέστειλε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Η επιστολή εκδόθηκε στις 24 Μαϊου αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα.  Ο FDA τόνισε ότι η αποτυχία διόρθωσης των παραβιάσεων που εντοπίστηκαν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κράτηση των προϊόντων της Rongcheng Jiayuan χωρίς φυσική επιθεώρηση και θα μπλοκάρει την εισαγωγή των προϊόντων της εταιρείας στην χώρα.

Δείτε ακόμη: Τα “υγιεινά” παιδικά σνακ που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Βασικά ευρήματα της επιθεώρησης στην εγκατάσταση Rongcheng Jiayuan Food Co. Ltd., με έδρα τη Shandong της Κίνας είναι:

  1. Ανεπαρκές σχέδιο HACCP : Το σχέδιο HACCP για τον κονσερβοποιημένο τόνο παρέλειψε τους βασικούς ελέγχους ασφάλειας για τον Staphylococcus aureus και την ισταμίνη, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την πρόληψη της μόλυνσης στα προϊόντα θαλασσινών.
  2. Κρίσιμα όρια που δεν πληρούνται : Τα κρίσιμα όρια της εγκατάστασης για τις δοκιμές ισταμίνης στον τόνο ήταν ανεπαρκή, ιδιαίτερα με τη σύνθετη δειγματοληψία, η οποία απαιτεί αυστηρότερα όρια για τη διασφάλιση της ασφάλειας.
  3. Ασυνεπής παρακολούθηση : Η τεκμηρίωση αποκάλυψε κενά στα αρχεία θερμοκρασίας και χρόνου επεξεργασίας, τα οποία είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της ασφάλειας του προϊόντος κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης.
  4. Ανεπαρκείς διορθωτικές ενέργειες : Οι διορθωτικές ενέργειες που αναφέρονται για αστοχίες ελέγχου θερμοκρασίας ήταν ανεπαρκείς, χωρίς καθοδήγηση για την πρόληψη της επανάληψης αυτών των κινδύνων.
  5. Πρότυπα LACF : Η εγκατάσταση επίσης απέτυχε να παρακολουθήσει τα επίπεδα του νερού στους αποθήκες όπως απαιτείται και δεν διέθετε κατάλληλο έλεγχο για να αποτρέψει την είσοδο υπολειμμάτων στο σύστημα κυκλοφορίας του νερού κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια κινητοποίηση: Ειδοποίηση στην Ελλάδα για μολυσμένη αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Αργεντινή πωλείται καρύδα, που  μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο