Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κονσέρβα τόνου: Αστοχίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας σε μονάδα επεξεργασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚονσέρβα τόνου: Αστοχίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας σε μονάδα επεξεργασίας
spot_img

Τα ευρήματα επιθεώρησης σε μονάδα επεξεργασίας κονσερβοποιημένου τόνου.

Προειδοποιητική επιστολή σε μονάδα κονσερβοποίησης τόνου στην Κίνα για πολλαπλές παραβιάσεις των κανονισμών Ανάλυσης Κινδύνου και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου θαλασσινών (HACCP) και Ελέγχου Άδειας Έκτακτης Ανάγκης απέστειλε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

- Advertisement -

Η επιστολή εκδόθηκε στις 24 Μαϊου αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα.  Ο FDA τόνισε ότι η αποτυχία διόρθωσης των παραβιάσεων που εντοπίστηκαν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κράτηση των προϊόντων της Rongcheng Jiayuan χωρίς φυσική επιθεώρηση και θα μπλοκάρει την εισαγωγή των προϊόντων της εταιρείας στην χώρα.

Δείτε ακόμη: Τα “υγιεινά” παιδικά σνακ που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Βασικά ευρήματα της επιθεώρησης στην εγκατάσταση Rongcheng Jiayuan Food Co. Ltd., με έδρα τη Shandong της Κίνας είναι:

  1. Ανεπαρκές σχέδιο HACCP : Το σχέδιο HACCP για τον κονσερβοποιημένο τόνο παρέλειψε τους βασικούς ελέγχους ασφάλειας για τον Staphylococcus aureus και την ισταμίνη, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την πρόληψη της μόλυνσης στα προϊόντα θαλασσινών.
  2. Κρίσιμα όρια που δεν πληρούνται : Τα κρίσιμα όρια της εγκατάστασης για τις δοκιμές ισταμίνης στον τόνο ήταν ανεπαρκή, ιδιαίτερα με τη σύνθετη δειγματοληψία, η οποία απαιτεί αυστηρότερα όρια για τη διασφάλιση της ασφάλειας.
  3. Ασυνεπής παρακολούθηση : Η τεκμηρίωση αποκάλυψε κενά στα αρχεία θερμοκρασίας και χρόνου επεξεργασίας, τα οποία είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της ασφάλειας του προϊόντος κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης.
  4. Ανεπαρκείς διορθωτικές ενέργειες : Οι διορθωτικές ενέργειες που αναφέρονται για αστοχίες ελέγχου θερμοκρασίας ήταν ανεπαρκείς, χωρίς καθοδήγηση για την πρόληψη της επανάληψης αυτών των κινδύνων.
  5. Πρότυπα LACF : Η εγκατάσταση επίσης απέτυχε να παρακολουθήσει τα επίπεδα του νερού στους αποθήκες όπως απαιτείται και δεν διέθετε κατάλληλο έλεγχο για να αποτρέψει την είσοδο υπολειμμάτων στο σύστημα κυκλοφορίας του νερού κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα