Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kraft Heinz: Ανακλήθηκε ένας τόνος συσκευασμένου ζαμπόν λόγω πιθανής διασταυρούμενης μόλυνσης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνKraft Heinz: Ανακλήθηκε ένας τόνος συσκευασμένου ζαμπόν λόγω πιθανής διασταυρούμενης μόλυνσης
spot_img

Το”Oscar Mayer Ham & Cheese LOAF” τεμαχίστηκε στον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και ο εξοπλισμός δεν καθαρίστηκε στο ενδιάμεσο.

Η Kraft Heinz ανακάλεσε πάνω από ένα τόνο (2.400 λίβρες) έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα ζαμπόν με τυρί σε φέτες, λόγω πιθανής διασταυρούμενης μόλυνσης με υποκατεργασμένα προϊόντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Τμήματος Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS).

Τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα παρήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για 16-oz. άκαμπτες συσκευασίες σε κενό αέρος που περιέχουν “Oscar Mayer Ham & Cheese LOAF” με κωδικούς από “07 Feb 2023 20:40 7B” έως “07 Feb 2023 22:16 7B” στην ετικέτα.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης «Est. 537V” μέσα στο σήμα επιθεώρησης USDA. Αυτά τα είδη αποστέλλονταν σε κέντρα διανομής στο Οχάιο και τη Βιρτζίνια και διανεμήθηκαν περαιτέρω για λιανικές πωλήσεις.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το εργοστάσιο ειδοποίησε το FSIS ότι το προϊόν είχε τεμαχιστεί στον ίδιο εξοπλισμό με το προϊόν που είχε υποστεί επεξεργασία και ότι ο εξοπλισμός δεν καθαρίστηκε μεταξύ των περιόδων του υποεπεξεργασμένου και πλήρως μαγειρεμένου προϊόντος. Αυτό έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για πιθανή διασταυρούμενη μόλυνση του πλήρως μαγειρεμένου προϊόντος.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων. Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ψυγεία ή τους καταψύκτες των καταναλωτών. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και είτε να τα απορρίψουν είτε να τα επιστρέψουν στο κατάστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο