Ενώ η γλοιώδης, αντιαισθητική παρουσία της μεμβράνης θυμίζει μούχλα, αυτό το λευκό υπόλειμμα είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνο
Σε συνεννόηση με την FASFC, η Ολλανδική εταιρεία Stival αποσύρει τις πράσινες ελιές «Queen» (480 ml) από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω αφύσικης μυρωδιάς και υπόλευκων ιχνών που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το προϊόν είναι ακατάλληλο για κατανάλωση. Η Stival ζητά από τους πελάτες της να μην καταναλώσουν αυτό το προϊόν και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης για επιστροφή χρημάτων.
Η αφύσικη μυρωδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση υποδηλώνει ότι όντως το προϊόν μπορεί να είναι ακατάλληλο. Ωστόσο, δεν πρέπει να μπερδεύουμε αυτήν την περίπτωση με τη λευκή μεμβράνη που συχνά σχηματίζεται στο πάνω μέρος της άλμης στο βάζο με τις ελιές που έχουμε στο ντουλάπι!
Διαβάστε ακόμη: Προσοχή! Viral συνταγή για αφράτο ποπ κορν στο TikTok είναι σκέτη «βόμβα» μόλυνσης από E. coli και σαλμονέλα
Τι είναι η λευκή μεμβράνη που σχηματίζεται στο βάζο με τις ελιές μου;
Εάν οι ελιές σας εκτεθούν στον αέρα, μπορούν να σχηματίσουν ένα λευκό φιλμ. Είναι τα υγιή προβιοτικά βακτήρια του γαλακτοβάκιλλου από τη διαδικασία της ζύμωσης. Είναι απολύτως φυσιολογικά και ασφαλή για κατανάλωση. Στην πραγματικότητα, σας βοηθούν να αφομοιώσετε το φαγητό. Μπορείτε απλά να ανακινήσετε το βάζο ή να τα αφαιρέσετε από την κορυφή εάν σας ενοχλεί, αλλά ό,τι κι αν γίνει, μην πετάξετε τις ελιές!
Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;
Πώς να αποτρέψετε το σχηματισμό της λευκής μεμβράνης στο βάζο με τις ελιές σας
Εάν μισείτε πραγματικά τη θέα αυτού του λευκού στρώματος πάνω στις ελιές σας, αφαιρέστε το με ένα κουτάλι ή ακόμα αφαιρέστε όλη την άλμη και ξεπλύνετε τις λευκές κηλίδες στις ελιές σας. Μετά βάλτε τις ελιές στο πλυμένο βάζο με νέα άλμη και προσθέστε λίγο ξύδι. Δεδομένου ότι το ξύδι είναι πολύ όξινο, θα σταματήσει τη διαδικασία ζύμωσης και θα αποτρέψει τον σχηματισμό ξανά αυτών των καλών βακτηρίων.