Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λευκή μεμβράνη στο πάνω μέρος της άλμης στο βάζο με τις ελιές – Πρέπει να τις πετάξω;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΛευκή μεμβράνη στο πάνω μέρος της άλμης στο βάζο με τις ελιές - Πρέπει να τις πετάξω;
spot_img

Ενώ η γλοιώδης, αντιαισθητική παρουσία της μεμβράνης θυμίζει μούχλα, αυτό το λευκό υπόλειμμα είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνο

Σε συνεννόηση με την FASFC, η Ολλανδική εταιρεία Stival αποσύρει τις πράσινες ελιές «Queen» (480 ml) από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω αφύσικης μυρωδιάς και υπόλευκων ιχνών που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το προϊόν είναι ακατάλληλο για κατανάλωση. Η Stival ζητά από τους πελάτες της να μην καταναλώσουν αυτό το προϊόν και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης για επιστροφή χρημάτων. Η αφύσικη μυρωδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση υποδηλώνει ότι όντως το προϊόν μπορεί να είναι ακατάλληλο. Ωστόσο, δεν πρέπει να μπερδεύουμε αυτήν την περίπτωση με τη λευκή μεμβράνη που συχνά σχηματίζεται στο πάνω μέρος της άλμης στο βάζο με τις ελιές που έχουμε στο ντουλάπι!

Τι είναι η λευκή μεμβράνη που σχηματίζεται στο βάζο με τις ελιές μου;

Εάν οι ελιές σας εκτεθούν στον αέρα, μπορούν να σχηματίσουν ένα λευκό φιλμ. Είναι συνήθως ζύμες, αλλά και προβιοτικά βακτήρια, που προκύπτουν από τη διαδικασία της ζύμωσης. Είναι απολύτως φυσιολογικά και ασφαλή για κατανάλωση. Μπορείτε απλά να ανακινήσετε το βάζο ή να τα αφαιρέσετε από την επιφάνεια εάν σας ενοχλεί, αλλά ό,τι κι αν γίνει, μην πετάξετε τις ελιές! Εάν πάλι δείτε λευκές κηλίδες πάνω στις ελιές, ούτε αυτές είναι θέμα ασφάλειας τροφίμων. Είναι συνήθως γαλακτοβάκιλοι δηλαδή αβλαβή βακτήρια. Είναι ασφαλή για κατανάλωση και δεν απαιτείται καμία ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη: Προσοχή! Viral συνταγή για αφράτο ποπ κορν στο TikTok είναι σκέτη «βόμβα» μόλυνσης από E. coli και σαλμονέλα

Πώς να αποτρέψετε το σχηματισμό της λευκής μεμβράνης στο βάζο με τις ελιές σας

Εάν μισείτε πραγματικά τη θέα αυτού του λευκού στρώματος πάνω στις ελιές σας, αφαιρέστε το με ένα κουτάλι ή ακόμα αφαιρέστε όλη την άλμη. Μετά βάλτε τις ελιές στο πλυμένο βάζο με νέα άλμη και προσθέστε λίγο ξύδι. Δεδομένου ότι το ξύδι είναι πολύ όξινο, θα σταματήσει τη διαδικασία ζύμωσης και θα αποτρέψει τον σχηματισμό ξανά αυτών των μικροοργανισμών.

Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι άλλη η λευκή μεμβράνη στην επιφάνεια της άλμης κ άλλες οι λευκές κηλίδες στην επιφάνεια της ελιάς. Το πρώτο είναι ζύμες (κ κάποιες φορές αναπτύσσονται κ μύκητες) κ το δεύτερο όντως γαλακτοβάκιλοι.

    Δεν είναι το πρώτο όχι καλά διερευνημένο που διαβάζω τελευταία. Δεν ήταν πάντα έτσι. Καλοπροαίρετα, προς το site που αποτελεί πολύτιμη πηγή ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο