Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Fr: Ανάκληση δημοφιλούς προϊόντος – Σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού στο στόμα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl Fr: Ανάκληση δημοφιλούς προϊόντος – Σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού στο στόμα
spot_img

Κίνδυνος τραυματισμού από την κατανάλωση προϊόντος που πωλείται από το σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία.

Η Γαλλική Αρχή Ασφάλειας τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση προϊόντος σοκολάτας από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl λόγω παρουσίας ξένου σώματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει «ύποπτη παρουσία μικρών θραυσμάτων ξύλου στο προϊόν».

Πρόκειται για το σφολιάτα με γέμιση σοκολάτας με το όνομα «Ελβετική σοκολάτα» της εταιρείας Bridor που πωλείται χωρίς αριθμό παρτίδας  στο τμήμα ψωμιού και αρτοσκευασμάτων που ψήνονται επί τόπου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση εάν κάποιος καταναλώσει το προϊόν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού/ανεπιθύμητων ενεργειών.  Το προϊόν σοκολάτας πωλείται από 130 καταστήματα της αλυσίδας Lidl στη Γαλλία τα οποία προχώρησαν σε άμεση ανάκληση.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν πριν ανακληθεί, κλήθηκαν να το επιστρέψουν στο κατάστημα με επιστροφή χρημάτων ακόμα και χωρίς την απόδειξη.

Η σφολιάτα με γέμιση σοκολάτας που ανακλήθηκε από 130 σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία.

Ως ξένο υλικό ορίζεται το μη τρόφιμο, τα ξένα σώματα που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια ή τραυματισμό στον καταναλωτή και τα υλικά που δεν αποτελούν συνήθως μέρος του τροφίμου. Τα επικίνδυνα ξένα υλικά ορίζονται ως “μικρά υλικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μπουν στο στόμα με ανώτατο όριο μεγέθους 25 mm”.

Παραδοσιακά, το ξύλο ήταν το πιο κοινό υλικό που υπήρχε στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας τροφίμων και χρησιμοποιούνταν ως μέρος του εσωτερικού των κτιρίων, των συσκευασιών, των ραφιών και των εργαλείων. Η χρήση του ξύλου στις μονάδες επεξεργασίας έχει πρακτικά εξαλειφθεί και άλλα υλικά όπως το σκυρόδεμα, το πλαστικό, το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας έχουν κυριαρχήσει λόγω της ποικιλίας των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων που συνδέονται με το ξύλο. Το ξύλο πλέον, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων κατά την παραγωγή τροφίμων. Ωστόσο, οι ξύλινες παλέτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται περιστασιακά για τη μεταφορά πρώτων υλών στο εργοστάσιο. Το ξύλο σε τρόφιμα σύμφωνα με μελέτη, μπορεί να προκαλέσει κοψίματα, μόλυνση και, πνιγμό και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο