Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρόν με σαλμονέλα – Πωλούνται σε Γαλλία Ισπανία και Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜακαρόν με σαλμονέλα – Πωλούνται σε Γαλλία Ισπανία και Βρετανία
spot_img

Άμεση ανάκληση από τα σουπερμάρκετ Lecrerc στη Γαλλία και ενημέρωση RASFF.

Παρά την κορυφαία γεύση  και απόλαυση που χαρίζουν, μπορεί και τα μακαρόν να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, όπως άλλωστε και όλα τα τρόφιμα, εάν είναι μολυσμένα με κάποιο παθογόνο βακτήριο.

Γι ‘ αυτό και οι αρχές της Γαλλίας προχώρησαν στην άμεση ανάκληση μολυσμένων με σαλμονέλα μακαρόν της εταιρείας AJINOMOTO FOODS EUROPE AFE από τα σουπερμάρκετ Leclerc σε ολόκληρη τη Γαλλία,  και ταυτόχρονα ενημέρωσαν και την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο, καθώς τα γλυκά εξάγονται στην Ισπανία και στην Βρετανία.

Πρόκειται για συσκευασία με 36 μακαρόν à croquer σε διάφορες γεύσεις (Φιστίκι, πραλίνα, βατόμουρο, σοκολάτα, βανίλια, φρούτα του πάθους) με χαρακτηριστικά

 – GTIN 3760197637744 Παρτίδα 4 176 A – 4 176 B – 4 176 P

– GTIN 3760197637744 Παρτίδα 4 177 A – 4 177 B – 4 177 P

Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια, εμετός), που συχνά συνοδεύονται από πυρετό και πονοκεφάλους, που εμφανίζονται γενικά 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ηλικιωμένους.

Οι αρχές κάλεσαν όποιον έχει καταναλώσει αυτά τα προϊόντα και υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα  να συμβουλευτεί γιατρό και να τον/την ενημερώσουν για την κατανάλωσή τους. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα εντός 7 ημέρες μετά την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχούν ή να συμβουλευτούν γιατρό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο