Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετά τη Lacta και η Mondelez Γαλλίας ανακαλεί σοκολάτες Milka Oreo λόγω πλαστικών κομματιών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜετά τη Lacta και η Mondelez Γαλλίας ανακαλεί σοκολάτες Milka Oreo λόγω πλαστικών κομματιών
spot_img

Μπαράζ ανακλήσεων από γίγαντες τροφίμων λόγω παρουσίας ξένου σώματος και κινδύνου τραυματισμού των καταναλωτών.

Μετά την ανάκληση της Lacta οreo της Mondelez στην Ελλάδα, ανακλήθηκαν σήμερα και οι σοκολάτες Milka Oreo της Mondelez στη Γαλλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Rappel Conso ανακαλούνται οι Μπάρες Milka Oreo 5×37γρ λόγω πιθανής παρουσίας πλαστικών σωματιδίων. Η Αρχές συνιστούν στους καταναλωτές που έχουν προϊόντα που ανήκουν στις παρτίδες που περιγράφονται παρακάτω λόγω του κινδύνου τραυματισμού/ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την κατάποση αυτού του προϊόντος, να μην τα καταναλώνουν. Η σοκολάτα έχει ημερομηνία λήξης 18/8/2024, Code lot OSKO0934651 και Code EABN UVC 762210738851.

Πριν από λίγες ώρες ανακλήθηκε στην χώρα μας από τη Mondelez Hellas η σοκολάτα Lacta Oreo λόγω πλαστικών κομματιών. Τον Ιανουάριο και η Toblerone ανακάλεσε σοκολάτες και κέικ καθώς εντοπίστηκαν μέσα σε αυτά μικρά κομμάτια πλαστικού. Τα προϊόντα εξήχθησαν από τη Ελβετία σε 19 χώρες! Τον περασμένο Δεκέμβριο η Coca Cola US ανακάλεσε 2.000 αναψυκτικά λόγω παρουσίας ξένου σώματος, και νωρίτερα η Lidl GB ανακάλεσε τη λευκή σοκολάτα Fin Carré επίσης λόγω πλαστικών θραυσμάτων. Επίσης τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ ανακλήθηκαν 12 τόνοι κοτομπουκιές TGI Fridays λόγω πλαστικών κομματιών.

To ξένο σώμα σε τρόφιμα αποτελεί μία συνεχή και διαχρονική ανησυχία για όλους τους τύπους βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων, καθώς η εταιρεία όχι μόνο υφίσταται το κόστος της ανάκλησης αλλά πλήττεται σοβαρά και η φήμη της. Δυστυχώς τέτοιου είδους «αστοχίες» είναι πολύ πιθανό να συμβούν ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες με “σκληρές” γραμμές άμυνας. 

Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης. Τα πλαστικά υλικά μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας από πολλές πηγές, όπως εξοπλισμό, εργαλεία χειρός, ζώνες κατάψυξης, μεταφορείς και ορισμένα υλικά συσκευασίας.  Και παρά τις πολλές μεθόδους πρόληψης της βιομηχανίας τελικά καταφέρνουν να μεταφερθούν στο τελικό προϊόν και να φτάσουν στα χέρια ή ακόμα χειρότερα στο στόμα του καταναλωτή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα