Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο ξέσπασμα Listeria στην Ιταλία με 22 θύματα και ένα νεκρό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέο ξέσπασμα Listeria στην Ιταλία με 22 θύματα και ένα νεκρό
spot_img

Μετά τα λουκάνικα AIA Wudy, νέες δηλητηριάσεις στην Ιταλία από μορταδέλα μάρκας Veroni.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων Listeria Monocytogenes, από μορταδέλα στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 22 θύματα λιστερίωσης εκ των οποίων το ένα έχασε τη ζωή του σύμφωνα με το kswfoodmicro. Τα προϊόντα μάρκας Veroni που παράγονται στο εργοστάσιο Correggio, της επαρχίας Reggio Emilia, ανακλήθηκαν από όλα τα σουπερμάρκετ της χώρας μεταξύ των οποίων Coop, Gran Mercato και Conad.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγο καιρό η Ιταλία είχε συγκλονιστεί από μεγάλο ξέσπασμα Listeria από λουκάνικα, με 90 ασθενείς και τρεις νεκρούς. Τα λουκάνικα AIA Wudy και Pavo είχαν διανεμηθεί σε 30 χώρες. Μάλιστα η επιδημία είχε προκαλέσει την παρέμβαση των καραμπινιέρων οι οποίοι έκαναν εφόδους για απροειδοποίητο έλεγχο σε πολλές εταιρείες σε ολόκληρη την Ιταλική επικράτεια.

 Το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας έχει δημοσιεύσει επτά ανακοινώσεις στον ιστότοπο του, σχετικά με διαφορετικές παρτίδες μορταδέλας «supergiant mortadella in slices».

Οι παρτίδες μορταδέλας που ανακλήθηκαν από το Υπουργείο, είναι οι εξής: P02222303, P02223702, P02224309 και P022227316 και Tmc 27/11/2022, 12/12/2022, 12/12/2022 και 09/01/2023.

Για την προστασία των καταναλωτών η εταιρεία Veroni ειδοποίησε άμεσα και οικειοθελώς τις αλυσίδες πωλήσεων και αποσύρει προληπτικά όλες τις παρτίδες Mortadella Supergigante σε φέτες. με και χωρίς φιστίκι με ημερομηνίες λήξης πριν τις 27/12/2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο