Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Προσπάθειες επαναλειτουργίας του εργοστασίου που συνδέθηκε με δύο θανάτους και 56 κρούσματα E. coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνNestlé: Προσπάθειες επαναλειτουργίας του εργοστασίου που συνδέθηκε με δύο θανάτους και 56 κρούσματα E. coli
spot_img

Η Nestlé συνεχίζει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσει τη λειτουργία εργοστασίου, το οποίο επηρεάστηκε από μια επιδημία E. coli στη Γαλλία.

Συνεχίζει τις προσπάθειές της η Nestlé για την επαναλειτουργία εργοστασίου της στο Caudry της Γαλλίας, το βρέθηκε εν μέσω μιας επιδημίας E. coli και χρειάστηκε να κλείσει. Παρότι δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τις γαλλικές αρχές, εάν αυτή χορηγηθεί, το εργοστάσιο θα ξανανοίξει το Νοέμβριο.

- Advertisement -

Η επιδημία E.Coli είχε συνδεθεί με την κατανάλωση πίτσας Fraîch’Up της μάρκας Buitoni  της Nestle. Συνολικά 56 κρούσματα E. coli και δύο θάνατοι προκλήθηκαν από την κατανάλωσή τους. Τα περισσότερα προκλήθηκαν από E. coli O26 και δύο από E. coli O103, σύμφωνα με την Santé publique France, την υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας. Οι πίτσες Fraîch’Up ανακλήθηκαν τον Μάρτιο και η παραγωγή στο εργοστάσιο ανεστάλη.

Οι άνθρωποι αρρώστησαν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο με πολλά παιδιά να αναπτύσσουν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που σχετίζεται με λοιμώξεις από E. coli που μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου, σοβαρά προβλήματα υγείας και θάνατο.

Η Nestlé είπε ότι οποιαδήποτε επανεκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με τις αρχές, ενώ παράλληλα τόσο το προσωπικό της εταιρείας όσο και εξειδικευμένες εταιρείες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, έχει ανασταλεί η παραγωγή πίτσας Fraîch’Up. Περισσότερα από 2.000 δείγματα έχουν ληφθεί από κάθε τομέα του εργοστασίου, από τα υλικά ως και το ίδιο το εργοστασιακό περιβάλλον.

Οι αναλύσεις δειγμάτων αλεύρου και ορισμένων τελικών προϊόντων αποκάλυψαν την παρουσία E. coli. Οι δοκιμές σε όλες τις γραμμές παραγωγής και το περιβάλλον δεν ανίχνευσαν το παθογόνο. Η ίδια η εταιρεία, αφού ανακοίνωσε πως η αιτία μόλυνσης ήταν το αλεύρι, δεσμεύτηκε για την λήψη και την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή μιας παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον.

Να σημειωθεί επίσης πως τον τρέχοντα μήνα, η Nestlé δημιούργησε ένα ταμείο υποστήριξης για ασθενείς που διαγνώστηκαν με τυπικό ή άτυπο HUS στη Γαλλία μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2022. Σκοπός του ταμείου είναι η παροχή βοήθειας με τη μορφή εφάπαξ επιδόματος σε οικογένειες ασθενών με HUS το 2022 για την κάλυψη δαπανών και απώλειας εισοδήματος που σχετίζονται με τη νόσο. Το ταμείο διαχειρίζεται η ένωση France Rein. Η Nestlé είπε πως το ταμείο δεν αφορά σε καμία περίπτωση την αποφυγή καταβολής αποζημιώσεων, εάν εκδοθεί μια τέτοια ετυμηγορία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα