ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒιώσιμα προϊόντα: Μια αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ για τα σουπερμάρκετ

Βιώσιμα προϊόντα: Μια αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ για τα σουπερμάρκετ

2 λεπτά ανάγνωσης

Ολλανδική έρευνα αποδεικνύει πως οι βιώσιμες ετικέτες αποφέρουν περισσότερα έσοδα στα σουπερμάρκετ από τα συμβατικά.

Η βιωσιμότητα είναι μια λέξη που ακούγεται πολύ στο χώρο των τροφίμων. Αλλά μήπως δεν επωφελείται μόνο ο πλανήτης, αλλά και τα σουπερμάρκετ και καταστήματα λιανικής;

- Advertisement -

Η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS) και το Ερευνητικό Πανεπιστήμιο του Wageningen διεξήγαγαν μια μελέτη για λογαριασμό του Υπουργείου Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων. Πράγματι, η έρευνα απέδειξε πως τα προϊόντα με ετικέτα βιωσιμότητας επωφελούν περισσότερο τα σουπερμάρκετ με την πάροδο των χρόνων. Χαρακτηριστικά, πέρυσι, το 22% του κύκλου εργασιών των τροφίμων είχε ετικέτα βιωσιμότητας, σε σύγκριση με 19% εκατό το 2020 και μόνο 8% το 2013.

Το 2021, οι καταναλωτές αγόρασαν βιώσιμα τρόφιμα αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στα σούπερ μάρκετ, 14% περισσότερα από το 2020. Από την άλλη, ο τζίρος για τρόφιμα χωρίς ετικέτα βιωσιμότητας μειώθηκε κατά 4%. Επιπλέον, πάνω από το 80% του χοιρινού κρέατος, των φρέσκων και κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών, των αυγών και του τσαγιού που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2021 είχαν ετικέτα βιωσιμότητας.

- Advertisement -

Το χαμηλότερο ποσοστό σε βιώσιμες ετικέτες είχαν η  μπύρα, το κρασί, το μεταλλικό νερό, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τυρί, με τις πωλήσεις να κυμαίνονται (μεταξύ 2 και 6%), κυρίως επειδή η γκάμα των βιώσιμων προϊόντων εξακολουθεί να είναι σχετικά περιορισμένη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Επιβεβαιώθηκε νοθεία σε Ελληνικούς χυμούς – Τα ερωτήματα για την καταγγελία του Φεβρουαρίου

Μήνες μετά τις καταγγελίες του Φεβρουαρίου, ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει την παρουσία εξωγενών σακχάρων σε χυμούς πορτοκαλιού και μήλου, χωρίς να αποκαλύπτει μάρκες, εταιρείες και παρτίδες

ΥΠΑΑΤ: Επείγουσα αποστολή δειγμάτων με επικίνδυνα παθογόνα στη Γαλλία – Ερωτήματα για τη δημόσια υγεία

Επείγουσες αναλύσεις στο Παρίσι για Listeria και σταφυλοκοκκικές τοξίνες – Ανοιχτά ερωτήματα για προϊόντα και ενδεχόμενη επιμόλυνση.