Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Προσπάθειες επαναλειτουργίας του εργοστασίου που συνδέθηκε με δύο θανάτους και 56 κρούσματα E. coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνNestlé: Προσπάθειες επαναλειτουργίας του εργοστασίου που συνδέθηκε με δύο θανάτους και 56 κρούσματα E. coli
spot_img

Η Nestlé συνεχίζει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσει τη λειτουργία εργοστασίου, το οποίο επηρεάστηκε από μια επιδημία E. coli στη Γαλλία.

Συνεχίζει τις προσπάθειές της η Nestlé για την επαναλειτουργία εργοστασίου της στο Caudry της Γαλλίας, το βρέθηκε εν μέσω μιας επιδημίας E. coli και χρειάστηκε να κλείσει. Παρότι δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τις γαλλικές αρχές, εάν αυτή χορηγηθεί, το εργοστάσιο θα ξανανοίξει το Νοέμβριο.

Η επιδημία E.Coli είχε συνδεθεί με την κατανάλωση πίτσας Fraîch’Up της μάρκας Buitoni  της Nestle. Συνολικά 56 κρούσματα E. coli και δύο θάνατοι προκλήθηκαν από την κατανάλωσή τους. Τα περισσότερα προκλήθηκαν από E. coli O26 και δύο από E. coli O103, σύμφωνα με την Santé publique France, την υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας. Οι πίτσες Fraîch’Up ανακλήθηκαν τον Μάρτιο και η παραγωγή στο εργοστάσιο ανεστάλη.

Οι άνθρωποι αρρώστησαν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο με πολλά παιδιά να αναπτύσσουν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που σχετίζεται με λοιμώξεις από E. coli που μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου, σοβαρά προβλήματα υγείας και θάνατο.

Η Nestlé είπε ότι οποιαδήποτε επανεκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με τις αρχές, ενώ παράλληλα τόσο το προσωπικό της εταιρείας όσο και εξειδικευμένες εταιρείες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, έχει ανασταλεί η παραγωγή πίτσας Fraîch’Up. Περισσότερα από 2.000 δείγματα έχουν ληφθεί από κάθε τομέα του εργοστασίου, από τα υλικά ως και το ίδιο το εργοστασιακό περιβάλλον.

Οι αναλύσεις δειγμάτων αλεύρου και ορισμένων τελικών προϊόντων αποκάλυψαν την παρουσία E. coli. Οι δοκιμές σε όλες τις γραμμές παραγωγής και το περιβάλλον δεν ανίχνευσαν το παθογόνο. Η ίδια η εταιρεία, αφού ανακοίνωσε πως η αιτία μόλυνσης ήταν το αλεύρι, δεσμεύτηκε για την λήψη και την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή μιας παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον.

Να σημειωθεί επίσης πως τον τρέχοντα μήνα, η Nestlé δημιούργησε ένα ταμείο υποστήριξης για ασθενείς που διαγνώστηκαν με τυπικό ή άτυπο HUS στη Γαλλία μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2022. Σκοπός του ταμείου είναι η παροχή βοήθειας με τη μορφή εφάπαξ επιδόματος σε οικογένειες ασθενών με HUS το 2022 για την κάλυψη δαπανών και απώλειας εισοδήματος που σχετίζονται με τη νόσο. Το ταμείο διαχειρίζεται η ένωση France Rein. Η Nestlé είπε πως το ταμείο δεν αφορά σε καμία περίπτωση την αποφυγή καταβολής αποζημιώσεων, εάν εκδοθεί μια τέτοια ετυμηγορία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα